Av Martin Hedberg

Prognosmodellerna visar att det blir allt kallare. Men det går inte fort och det blir inte lika kallt som de antydde för ett par dagar sedan.

Men väl, temperaturen sjunker så sakteliga, inte i ett jämt flöde, utan med lite dalar och toppar. Ungefär som om det var på väg att bli vinter. Nåja, det är redan vinter i en stor del av landet, men den är och har varit rätt blek för att kunna kallas vinter.

Kallare och kallare med en kulminering den 10 december.Vi kan ju hoppas att Nobelgästerna (och övriga boende och besökare) får uppleva ett Stockholm i vacker vinterskrud. Om det är minusgrader så skulle det ju i alla fall, både teoretiskt och praktiskt, kunna ligga några centimeter snö på marken.

Men därtill visar prognoserna att man i Stockholm kan förvänta sig en viss temperaturstegring under natten. Idag ser det ut att gå från -4 när gästerna anländer, till +3 när gästerna vaknat dagen efter och begrundar hur festen var.

Ett likande mönster kan skönjas i övriga delar av landet: Östersund, från -12 till -1, Umeå: från -7 till +2, Kiruna: -15 till -8, Malmö: från +2 till +5, Göteborg: Från +1 till +6 mellan den 10 och den 11 december.

Det är bara att hoppas att det blir snö på kvällen och inte regn dagen efter för Nobelgästerna.

/Martin

28 Comments

  • Är utvecklingen för den 10:e och framåt väldigt osäkert? Tycker det ändras ganska radikalt mellan varje uppdatering (yr, klart). Från 4-5 plusgrader och S/SV vind till minusgrader och nordvindar (Blekinge)…

  • Just det jag säger, ena prognoskörningen visar milt och SV-vind, andra körningen visar kallt och NV-vind. Vad är det tillslut som är sant?

    Vet du varför det är så, Martin?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: