Kallare, sedan mildare?

Av Martin Hedberg

Okay, nu tittar vi långt bort i horisonten. Men i alla fall… Det ser ut att gradvis bli lite kallare kommande dagar. Det tippar till lite på tisdag nästa vecka, den 6 december, då det blir minusgrader tom i Svealand.

Och så är det så ett par dagar. Men det verkar inte riktigt finnas tillräckligt med kalluft denna vinter. Prognoser tyder på att det kommer in mildare luft igen söndagen den 11 december.

Återstår att se hur länge den ligger kvar. Förvisso kommer det att finnas kallare luft över Grönland som skulle kunna strömma ner över oss, med det finns även mildare luft ute över Atlanten.

Men som sagt var, detta ligger bortom horisonten över vad modellerna klarar av att prognostisera med tillförlitlighet. Vi får se.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

15 CommentsLeave a comment

 • Hej det är Karin här jag e glad att vintern kom till Jämtland! Men det är för öite snö kommer det mera? det är ju December månad! Det är märkligt ju du sa att det skulle expreminteras lite och ni skulle skicka upp en viss grej i rymden så det skulle bli kallare så det var de någe med aseroler kan man skicka upp det med i rymden så det blir kallare eller om det kommmer mera snö?
  Hälsningar Karin. t

 • ”Denna Vinter” Host det sa man vintern 2009/2010 ochså när snön kom efter Lucia. Kyla finns alltid i norr däremot om den drar ner hit som en kalluftsficka eller åt Usa det är en annan fråga. Men att det inte skulle finnas tillräckligt med kalluft i norr stämmer inte

 • HA HA. Du å dina spådomar. den dag du kan kontrollera vindarna så skall jag lita på digf. Vinter med snö blir det i feb. GISSAR JAG. LEFFE I GÖTEBORG.

 • tycker helt personligen att snön kan vänta till efter jul men kan ju ta si hit i januari eller februari för ungarnas skull om int annat..jag bryr mi int om snön blir så jobbigt med halkan båd att gå och köra..sen skotta skall man ju int tala om…
  jaja det blir som det blir, är ju tur vi int kan göra nåe åt vädret, för hus fasen skulle det se ut då…

 • Kylan ser ut att bli kortvarig,på sin höjd ett par-tre dagar. sen ser det ut att bli riktigt milt fram till den 18:e december. Min gissning är att Götaland, stora delar av svealand och en stor del av östra norrland får en grön jul.

 • Hej!”Anders braskar julen slaskar.”,sa man förr i
  världen.Det kanske inte stämmer längre.Anders bra-
  skade i Sthml.län,så julen lär slaska här då?
  En fråga om jetströmmarna som styr polarfronten.
  Hur ringlar dom sig fram däruppe numera?
  Mvh

 • ”barbro hurtig/hurma säger: tycker helt personligen att snön kan vänta till efter jul men kan ju ta si hit i januari eller februari för ungarnas skull om int annat”

  sist jag kollade så tycker ungar om en jul med snö och inte barmark…det kanske var länge sen du själv hade ungar så du helt glömt bort hur det ligger till?

 • @Lunna-Ragnar! Lugn i Stormen 😉

  Det kanske inte är så många dagar kvar till Jul men vad det gäller väder prognoser så är det väldigt långt till Jul och mycket kan och kommer säkerligen att ändras än.

  Vad blir det för väder i Jul?
  Bra fråga, alla vill veta men ingen kan svara med säkerhet hur det blir, ännu 🙂
  Fråga kring den 20 Dec så kan man säga mer säkert hur det blir.

 • Usch, nu har jag varit litet väl aktiv här i bloggen, men jag vill inte undanhålla er dessa vackra rader:

  ”När tvenne munnar ska åstad och kyssas vintertid, de frysa ihop tills opp de tinas utaf våren blid.”

  /Dahlgren, tryckt i Post- och Inrikes, 1860-03-12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *