…men det fortsätter på andra platser.

Av Martin Hedberg

Idag har det varit stora problem för de flesta trafikanter i östra Svealand. Men nu under kvällen har intensiteten avtagit markant. Det kan komma en del snö under kvällen och natten, men de värsta torde vara över. Även vindarna avtar. Detta i samband med att lågtrycket sakta fylls ut och dessutom rör sig norrut.

Men all snö har inte landat. Snöområdet fortsätter norrut och kommer under natten och torsdagen att ge Gävleborgs och Västernorrlands län ytterligare 10-20 cm snö. Som om man inte hade nog efter snöfallet för mindre än en vecka sedan.

Men om det varit hopplöst för snöröjare att hålla takten med snöfall och blåst idag i Stockholm så är det nu tillfälle. Nu har man chansen att vinna terräng.

Många har drabbats och är fortfarande drabbade med långa resor hem, till skiftjobb eller för att hämta barn eller handla. Det är vid sådana här tillfällen som man lätt inser hur viktigt det är med möjlighet att transportera sig i vårt moderna samhälle.

/Martin

26 Comments

  • Svar till Jon, det kan du göra här på klart.se Ta dig fram till orten vars historik du vill se. Klicka på ”historik”, och välj ”nederbörd” i rullisten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: