Hur är vädret hos dig?

En enkel fråga och en mycket vanlig öppningsfras i en konversation.

Den fyller funktionen som en liten uppvärmning för att inte behöva gå rakt på sak. Den ger även information om vilken miljö och situation den man talar med befinner sig i.

prataomvader.002Det är också bra som dialogämne då man kan vara rätt så säker på att alla har någon form av observation eller åsikt om vädret. Och eftersom vädret skiftar så kan man alltid plocka upp frågan, även om man ställt den tidigare.

I ett sådant här forum vittnar svaret både om de olika förhållanden som råder i vårt omfångsrika land, samt om de skiftande åsikterna vi har om vädret.

Hur är vädret hos dig?

37 tankar på “Hur är vädret hos dig?”

 1. I Tungelsta 3 mil söder om Stockholm har det varit kraftiga snöbyar sen igår… kommit 3dm ungefär.. i skrivande stund snöar det fortfarande kraftigt

  Svara
 2. I Halmstad har det varit riktigt blåsigt och snöigt sedan i fredags, så det har bildats ganska höga drivor på sina ställen. Idag verkar det inte blåsa lika mycket, men det snöar fortfarande, så snön fördelas bättre nu.

  Svara
 3. Suck hoppas att att det blir vår snart är less på vintern kan inte mild luften komma till baka.hoppas att som som gillar vintern är nöjda nu med snö o kyla nä hoppas att den milda atlant luft som vi hadde kommer tilbaka

  Svara
 4. I Trosa snöar det lätt och 3 grader kallt. Det har kommet kanske tre, fyra centimeter det senaste dygnet. Jag som gillar snö och oväder väntar på de där snöbyarna som verkar dyka upp över allt utom just här..

  Svara
 5. Jag får väl börja med att gratulera er som fått så mycket snö, här i nybro stadszon är det väl högst ett par cm på sina håll i naturen.Dessutom kan jag ju rapportera att kalmar har i princip fortfarande barmark.Så det går ju att konstatera att full vinter är ojämnt fördelat och många fortfarande upplever höst eller nära på särskilt södra skåne med ett par plus mitt på dagen,fast dom är väl å andra sidan rätt nöjda ändå verkar det som,dock kanske dom också får se minusgrader i mitten av veckan,den som lever får se.Just nu hos mig en minus,rätt svaga/måttliga vindar och molnigt.Jag är ju inte helt nöjd men för all del bättre än inget även om jag saknar solen fast den kommer nog tillbaka förr eller senare, inget varar för evigt.

  Ha en skön helg

  Svara
 6. Här snöar de å de ha de gjort i över 1 vecka nu. Å enligt er neder börds karta så ska de inte snöa i medelpad nu, men de vräker ner. Så ja tror inte ett dugg på era värdeleks kartor längre.

  Svara
 7. Här i Alingsås snöade det en del igår, kom väl ungefär 5 cm. Men idag är det istället lite sol och någon enstaka minusgrad, det blåser dock väldigt kallt.

  Svara
 8. I Borås har vi sen ett par dagar tilbaka ca 2-3cm snö svårt att mäta då det yr runt.
  -2.3 celcius. just nu molnigt med små gluggar där solen tittar fram och vinden är frisk

  Svara
 9. Jag bor i Odenthal (Tyskland).
  Vi har det jättefint med solsken och närmast tio plusgrader.Nästa vecka blir det kallare, omkring noll grader, men det är nog ingen riktig vinter. Få se vad händer i Februari. Man får tänka sig att den här vintersaisongen är inte ens en månad gammal.

  Svara
 10. I Norrtälje hade vi en riktigt kraftig snökanon inatt som gav 2dm på några timmar. Idag har vi haft fler kraftiga snöbyar så ligger sammanlagt kanske 35cm här.

  Svara
 11. På Singö ca 6 mil norr om Norrtälje, där jag befinner mig just nu, är det bara ca 6-7 cm snö, således inga kraftiga snökanoner eller snöbyar här.

  Svara
 12. Bor på norr i Örebro, 17-20cm snö och mellan -5 och 8 – under dagen som varit. Blåser en hel del dock men annars helt okej

  Svara
 13. Mätte med min linjal idag den visade 18cm snö men det snöar kraftigt nu så det kommer mer ha en trevlig helg heja vintern säger jag jalafal och jag bor i nv skåne

  Svara
 14. I södra Stockholm snöar det hela dagen här 15-20 cm snö pendlar mellan 3-5 minus den utlovade solen vid högtryck som lovades här har uteblivit helt och hållet…

  Svara
 15. Här i Istanbul så är det extremt varmt för årstiden. För en halvtimme sedan så satt jag ute utan jacka och åt en hamburgare på ett hak, ca 15 grader varmt. I morgon åker jag till Arlanda för att gräva fram bilen på långtidsparkeringen antar jag, fan att jag glömde kängorna! Skulle ha beställt sista dygnet inneparkering!

  Svara
 16. Hmm. bor en bit in i landet från Sundsvall och i morse mätte jag 43 cm snödjup detta har ni inte gett någon förvarning om.

  Svara
 17. En vanlig skånsk vinter på landsbygden, där det alltid blåser 🙂

  20-22 m/s från öst och 0 grader

  Den enda som ger lite vindskydd är bonden’s släp som lastar betor 3 km bort 🙂

  Jep

  Svara
 18. Utmed kusten i Nyköping så är det ca 10 cm snö och lagom många minusgrader. Det har snöat lite nästan hela tiden de senaste dagarna men det har inte lagt sig så mycket. Det är väldigt fint ute nu.

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: