En enkel fråga och en mycket vanlig öppningsfras i en konversation.

Den fyller funktionen som en liten uppvärmning för att inte behöva gå rakt på sak. Den ger även information om vilken miljö och situation den man talar med befinner sig i.

prataomvader.002Det är också bra som dialogämne då man kan vara rätt så säker på att alla har någon form av observation eller åsikt om vädret. Och eftersom vädret skiftar så kan man alltid plocka upp frågan, även om man ställt den tidigare.

I ett sådant här forum vittnar svaret både om de olika förhållanden som råder i vårt omfångsrika land, samt om de skiftande åsikterna vi har om vädret.

Hur är vädret hos dig?

37 Comments

 • På Öland blåser det, knapp kuling och jag tror Nordostan. Utan vantar och mössa överlever man inte idag. Snö bara i fuktiga och skyddade lägen. Talgoxar och blåmesar sitter i stort sett på axeln och undrar varför det ska ta sån faslig tid att få fram fågelmaten.

 • Här finns inget levande utan skydd ute. Blästervind. Lik förbaskat fläckvis våta vägbanor. Jättefint? Inte alls.
  Vart djuren tagit vägen vet jag inte, någon håla kanske.

  Nu har det varit vinter en vecka, vi tar väl en till då och sedan får det vara nog för den här säsongen! 🙂

 • I Malmö är det 2-3 plusgrader och helt is- och snöfritt. Utmärkt cykelväder. Man behöver inte åka långt norrut för att det ska vara snö och kallare. Malmö är oftast milt tack vare sitt sydliga läge och närheten till Öresund. Tittar man på årstidskartan så är det i stort sett bara södra Skåne som fortfarande har höst och det är kanske inte så konstigt. Normalt kommer vintern inte till Falsterbo förrän i slutet av Januari, om den alls kommer. Blir intressant att se om vintern kommer hit i år. Förhoppningsvis slipper vi eländet.

 • Martin: Önskar en likadan prognos som du gjorde för Stockholm med uppföljning sist där du visar dag för dag hur vädret blir jämfört med prognosen en vecka i förväg.

  Kan du göra en sådan för Sjuhäradsbyggden exempelvis?

 • Hej, jag bor strax utanför Växjö och här är det ett par minusgrader och väldigt blåsigt. Det har blåst sedan i fredags. Tar i ordentligt ibland. Vi har knappt ingen snö.

 • Jodå visst har vi väder SKITVÄDER snödrev,minusgrader,halka m m
  elände, e de konstigt att folk tar till droger. Nä vi får hoppas
  de finna vädret vi hade i december och början på januari kommer igen.Lågtryck på vintern,högtryck på vår och sommar

 • SKITVÄDER kallar jag december för,även om det är mulet och blåsigt nu också så är det bättre att det kommer lite snö än en blöt fuktig regnskur,då vill jag helst stanna inne.Sånt väder ger mig depression,denna svaga vinter hos mig i alla fall är inte mycket bättre men luften är ju torr och kall vilket är skönt.Om det gick att byta så skulle jag göra det så får jag dina snödrivor och du får ett lite mildare klimat och ingen snö att tala om.

  Ha en bra dag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: