Lagom till Trettonhelgen blir det finare väder. Bra väder är något vi inte varit bortskämda med. Stormar, regn mitt i vintern och moln.

Men under fredagen och lördagen så ger en högtrycksrygg rätt så vackert väder på många platser i Sverige. Inte överallt och hela tiden, men ändå på det hela taget mycket bättre än det varit de senaste dagarna veckorna.

I samband med att molnen spricker upp så blir det också lite kallare. Natten mellan fredag och lördag är det minusgrader även i Sydsverige.

Det kan också vara en bra påminnelse för alla som bor söder om Bergslagen att veta att det faktiskt är vinter i större delen av Sverige. Den norra 2/3-delen av landet har såväl minusgrader som rikligt med snö.

Trevlig helg,

/Martin

30 Comments

 • Hej Martin !
  Framöver visar temp prognosen max -6, min -8 några dagar i följd, med växlande molnighet och regnskurar !?
  Varför blir det regn och inte snö med sådana temp ?

 • 50 cm snö i västra Götaland i slutet mot den senaste 14-dagarsprognosen, kan det bli något med det tro? På tre dagar endast. Så långt fram brukar ju vara kraftigt överdrivna har jag lärt mig.

 • Martin: Jag upplever att det snart anses som tekniskt sett vinter i Karlstad, stämmer detta?

  I övrigt känns prognoserna något bra, det är kyligt och lite snöigt. Snöade en del fr o m lunch t o m under natt. Ser även att det finns viss möjlighet till snö även idag. Vore att få en 1-2 månaders vinter med tillräckligt snö att ge sig ut på skidor i skogen. *Drömmer*

 • Märkligt vad väderinstituten har svårt att bestämma sig. Senast igår var danska DMI säkra på att mildvädret skulle fortsätta nästa vecka. Idag är de säkra på det motsatta, att det blir kallt i slutet av nästa vecka. Igår sade de att ett högtryck skulle ligga över Centraleuropa, idag säger de att det kommer att växa in över Nordsjön och Mellanskandinavien, och ge nordostvindar.

  Om så skulle bli, skulle detta innebära samma företeelse som förra vinterns start, vilket skulle resultera sjunkande NAO-index och kanske långvarig vinterkyla i februari och kanske mars, eller?

 • Hur ser det ut framåt för södra/mellan Sverige. Blir det någon riktig vinter för oss tror du? Jag bor i sthlm.. Som det ser ut nu så är det väldigt hoppigt i temperaturer. Varmt några dagar, kallt några dagar osv..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: