Mer väder på klart

Hej.

Vi vet att det är många som uppskattar såväl informationen som presentationen av vädret här på klart.se.

Vi försöker hela tiden utveckla och förbättra sajten. Nu har vi gjort tre tillägg:
– Nederbördskartor för 3 nya länder.
– Vindbyar på alla svenska och spanska orter.
– Upplevd temperatur.

Det finns som bekant väder även i andra länder än Sverige och vi presenterar nu även nederbördskartor för Grekland, Turkiet och Thailand. Sedan tidigare finns redan Spanien, Mallorca och Kanarieöarna. Välj fliken ”Väderkartor” och därefter ”Nederbörd”.

Hur mycket temperaturen upplevs som finner ni när ni gör ”mouse over” på temperaturuppgiften på ”Väderöversikten” samt ”Timme för timme”. Det motsvarar vinterns begrepp ”köldeffekt”. Fenomenet finns även vid plusgrader: Vinden gör att vi upplever en annan temperatur än den man mäter med instrument. (Detta bland annat för att vinden påverkar avdunstningen från vår hud.)

Uppgift om hur mycket det förväntas blåsa i vindbyarna får ni genom att välja presentationen ”Timme för timme”. Där finns vindsymbol som anger riktningen, Medel och Byar (m/s).

Vi hoppas att ni uppskattar vädret här på klart.se

/Martin Hedberg

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

 • Jag måste få säga att Klart.se är den vädersida jag besöker oftast numera. Är mycket glad över denna jättefina sida.
  Ni gör ett helt outstanding jobb och informationen är lätt att förstå.
  Tack för att ni vill ge oss alla denna fina tjänst 🙂
  /Sky..

 • Håller helt med föregående kommentar – en jättebra vädersida. Som cyklist är man ju dessutom barnsligt intresserad av väder.
  Jo, detta med upplevd temperatur.
  På vintern känns vinden bitande avkylande, men om man sitter i en bastu och någon blåser på en, så känns det brännande. När känns vinden kall och när känns den varm? Är det när luften har samma temperatur som huden? Eller har det mer med fuktigheten att göra? På vintern är ju den absoluta fuktigheten låg och på sommaren väldigt hög.