Får vi värdera vädret?

Så blev det då vinter i hela landet i alla fall. Det har vait många som misströstat. Men nej alla gillar inte vinter. Men nu är det ändå snart jul…

Generellt sett har vi meteorologer en neutral hållning till vädret. Även vi har alla våra respektive favoritväder, men det skall inte framgå av våra rapporteringar. Detta givetvis då alla ni lyssnare, tittare och läsare har olika preferenser över vad som är ”bra” respektive ”dåligt” väder.

Men ibland kan det vara befogat, eller i alla fall acceptabelt, att åsikter lyser igenom. Till exempel om det regnat så mycket att det skapat översvämningar, om det blåst kraftigt eller om det varit så varmt och torrt att naturen och människor tagit skada, då tillåter vi oss att uttrycka värderingar i stil med ”äntligen blir det uppehåll…” eller ”äntligen mojnar vinden…”.

Och nu är alltså julen i antågande. Personligen föredrar jag sommaren, men om det nu är vinter och i synnerhet juletider, då hoppas jag på snö. Men inte för mycket kyla.

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

8 CommentsLeave a comment

 • Personligen vill jag ha minst 40- så att man riktigt hör när det smäller i träden. En tur då med skidor under en stjärnklar himmel och kanske även norrsken…vad mera kan man begära?

 • Hejsan John!

  Jag tycker personligen att även ni meterologer skall kunna säga ”Äntligen snö” eller ”Äntligen värme” Även ni är ju människor och vi tittare måste väl kunna respektera det, även om vi inte håller med? Dessutom så kan det skapa en skönare känsla inom oss tittare om ni säger ”Äntligen” Och ”Oh så härligt” Vi är ju så vana vid att höra negativa saker och tragedier ifrån nyheterna precis innan, så det skulle inte alls skada oss!

  Jag håller dessutom med dig om snön vid jul. En jul utan snö är ingen riktig jul, ohhh så jag har längtat efter denna snö. Det sägs att den kommer antingen imorron eller i övermorgon!

  Ha en trevlig Jul!

 • Jag hoppas på en vit jul:) å jag personligen gillar hösten:) (fast inte när det blåser) en solig klar höstdag det e fint det.

 • Sägs att vädret ska slå om den 23december i södra sverige till mildare väder igen hur säkert är det egentligen? Finns det nåt som tyder på att det kanske bli kallt även då eller är det säkert att det bli milt?

  • Till Alex:
   Det ser ut att bli minusgrader i hela landet under julhelgen. Tidvis fram till dell kan temperaturerna snudda kring noll, men något omslag till milt väder har vi inte i sikte

 • Om det inte bara hade vart negativt ang. regn så hade jag hållt med, dock så är det ofta man hör ”det fina vädret håller i sig tills på tisdag, sen kommer regnet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *