Mer nyheter på Klart.se

Nu presenterar vi även vindkartor på klart.se.

Under fliken ”Väderkartor” finner du en ny länk: ”Vind”. Välj den och du finner vindfältet över Sverige och Spanien (direktlänk öppnas i nytt fönster).

Vindpilarna är färgkodade, orange, rött och slutligen lila markerar ökande vindstyrka. Du kan även läsa av styrkan genom vimpeln/flaggorna i pilens bakkant. Hur du tolkar dem finner du under bilden.

Och som vanligt kan du göra mouse-over över tiderna till vänster för att se hur vädret (vinden) förändras med tiden.

Vi hoppas att ni skall finna de nya kartorna givande och informativa.

Mvh,

/Martin Hedberg

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

3 CommentsLeave a comment

 • Jag går in på svts väderprognos och där står det ska vara mest sol denna vecka. Sen jag gick in på på klart.se och där står det att det ska vara regn hela veckan. Jag vet inte vad som stämmer och vem är det som har rätt. Jag ska ha en fest ute i trägården och jag vill veta vad det ska vara för väder den 8 maj och om man kan vara ute mellan 14:00-19:00.

 • jag tycker att SMHI o alla andra spågummor o gubbar är helt värdelös i sina prognoser när det gäller Gävleborgskusten.särskilt Söderhamn när ställer prognosen lätt regn kan det spöregna flera dagar. när det är lätta snöbyar vräker snön ner veckovis.och så är det där ordet som alla tv meteorologer har tagit i sin mun” NYSNÖ” allt det här vita skiten som kommer ner är väl nysnö eller finns det gammal snö på lager som nån där uppe släpper ner på oss här i Söderhamn. då förstå jag att Spå damernas prognoser slår fel.

  Martin svarar: Förra veckan damp det ner en massa gammalsnö på vår tomt. Den var dessutom inte prognostiserad!
  Det var grannen som fått låna en snöslunga.
  Dagen efteråt kom det nysnö, den var inte alls lika tung att skotta bort 😉

  (Jorå, grannsämjan är god. Vi mellanlandade hans snö på vår tomt innan vi skickade in den i skogen med snöslungan.)

  Skämt åtsido: Jag håller med dig. Snö som kommer uppifrån är ny. Betrakta ordet ”nysnö” som en variant som man kan använda för att variera sig.