Stilla och kallt i högtryck, men snart mildare

Högtrycket håller i sig. Det är minusgrader på många platser i Norrland, ett par enstaka plusgrader i Götaland och Svealand och utbredda dimmor.

Men snart blåser det in mildare luft, lite snö och efterhand regn i Norrland och temperaturen stiger i hela landet. Omkring eller tom över tio plusgrader i månadsskiftet.

/Martin

6 Thoughts to “Stilla och kallt i högtryck, men snart mildare”

 1. Charles

  Hur kommer vädret att se ut under November tror ni? kommer det vara mildare för oss i huvudstaden än tidigare och när kan vi gissa på att det första snöfallet når Svealand?

  1. Johan

   Enligt CFS kommer vi ligga på 4-5 grader över det normala genom November, så det ser lite glest ut på snöfronten för allt söder om norra Norrland. Men det kan ändra sig snabbt.

 2. Börje

  Hej! Vad händer med elnino. Det skulle ju bli kraftig i vinter och påverka på så vis att vi skulle få en kall vinter

 3. Snögubben

  CFS visar att eventuellt kan något mer spännande hända mot mitten av november.

  https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2735/4525/original.jpg

  1. Du får nog utveckla dina tankar lite…

   1. Snögubben

    I min lilla värld tänker jag att jetströmmen förändras och istället för blockera västanvind och nordanvind och därmed släppa fram sydvinden kommer jetströmmen blockera just sydvinden och släppa fram väst eller nord. Förhoppningsvis kanske det blir lite mer vintrigt väder 🙂 .. eller så blir det storm och blåst. Tycker det är tråkigt väder just nu..

Kommentera