Stilla och kallt i högtryck, men snart mildare

Högtrycket håller i sig. Det är minusgrader på många platser i Norrland, ett par enstaka plusgrader i Götaland och Svealand och utbredda dimmor.

Men snart blåser det in mildare luft, lite snö och efterhand regn i Norrland och temperaturen stiger i hela landet. Omkring eller tom över tio plusgrader i månadsskiftet.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

6 CommentsLeave a comment

  • Hur kommer vädret att se ut under November tror ni? kommer det vara mildare för oss i huvudstaden än tidigare och när kan vi gissa på att det första snöfallet når Svealand?

    • Enligt CFS kommer vi ligga på 4-5 grader över det normala genom November, så det ser lite glest ut på snöfronten för allt söder om norra Norrland. Men det kan ändra sig snabbt.

  • Hej! Vad händer med elnino. Det skulle ju bli kraftig i vinter och påverka på så vis att vi skulle få en kall vinter

      • I min lilla värld tänker jag att jetströmmen förändras och istället för blockera västanvind och nordanvind och därmed släppa fram sydvinden kommer jetströmmen blockera just sydvinden och släppa fram väst eller nord. Förhoppningsvis kanske det blir lite mer vintrigt väder 🙂 .. eller så blir det storm och blåst. Tycker det är tråkigt väder just nu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *