Det snöar ju av och till på många platser, i synnerhet i Götaland och Svealand. Men/och på fredag eftermiddag kommer det in ett lite mer omfattande område med snöfall som kommer att beröra främst Götaland och Svealand. Under lördagen drar det vidare norrut och berör då även Norrland, främst kustlandskapet och 10-15 mil in i landet. 

Det handlar om snömängder som i skrivande stund ser ut att hamna på 10-20 cm snö (10-20 mm vatten i smält form).

I samband med detta så kommer även lite mildare luft in med de sydostliga vindarna. Det gör att snöfallet övergår till blötsnö natten mellan fredag och lördag. Detta kommer främst att beröra södra Götaland.

Detta kan givetvis ställa till med en del problem i trafiken, såväl ytterligare snö och övergång till temperaturer som ligger kring eller över noll grader.

Under lördag och söndag så ser det ut att var omkring noll, eller på en del platser någon plusgrad, i Götaland, Svealand och södra Norrland. Dock inte så mycket ytterligare nederbörd.

79 Comments

 • Hmm, har läst om ett ord för tre minusgrader och när det samtidigt kan regna vit fast materia? Javisst, vinter hette det ju!!

  Ska man åka och köpa en skyffel? Äsch, gäsp, jag väntar tills det smälter bort. 🙂

   • Ha ha bor du i Malmö?? tempen sjunker ju, nu är det nästan 7 minus och nordanvind och snön vräker ner nått enormt. På 36 timmar har det kommit 25 cm här.

    • Har bott i Skåne, numer i Västra Götaland bland isbjörnarna.
     Bor på rätt sida om det där stråket med snö som drog norrut igår, snöfall under två och en halv timme är precis lagom vinter. 🙂

 • Bor man i Sverige får man väl tåla lite vinter eller?? Inte börja gnälla som en liten hund när det blir lite kallt och kommer snö

 • Vad är på väg? sen jag skrev sist Martin har det kommit ytterligare 5 cm snö. Och nu nu jävlar snöar det det kopiöst, har knappt sett på maken. Och temperaturen faller. Nu är det snart 7 minus och svag nord/ nordostvind. Mätte på ett lagom vindstilla plats och fick 47 cm på tumstocken. Tror KUNG BORE vill ha Sveland och Norrland i sitt Järngrepp. .

 • vad är det för ett land vi lever i? Ja man kan börja undra är det första gången i historien det snöar eller vad är det frågan om? Tåg ställs in skolorna stänger tidigt bilar kan inte köra det blir drivbildning folk ska inte gå ut klass ett varning här klass två varning där kaosväder i dessa satans blaskor jämt o ständigt.Det är ju löjligt med detta satans snack om snö o kyla det behövs nog inga krig i det är stolla landet Sverige vi går tydligen under på grund av vintern.

 • Så då var 50 cm passerat. Mätte precis och fick 51 cm och på ett annat ställe vart det 58 cm. nästa vart 42 cm mist där nordostviden legat på. Blåser gaska frisk Nord/Nordost vind nu mellan 4-8 m/s

 • Martin!du har grön pil på 2m/s från ost/ sydost… Du kan ändra på kartan till grön Nord/nordost i nordligaste Örebro. Tempen är svår att avgöra men lägg till några minus på kartan, skrivande stund -6,8 och för böveln antal mm/cm nederbörd är åt helvete..

 • Lennart Strömberg! Håller med dig, Eller vart nu bor. Här hos mig har vi sluppit saltet i snart 3 veckor, snart drar väl skiten igång. Har bara en sak att säga. Köra på en saltad väg och sen in på en osaltad väg, det blir som att köra i halvbrunnen betong. Det går astungt och bilen är helt enkelt okontrollerbar, d,v,s bilen liksom flyter på en mängd snö blandat med salt. Själv upplever jag det som bilen liksom svävar 2 cm från vägbanan. Går inte att bromsa, inte styra. Nä ta saltet från våra vägar och tänk på naturen. Slänga ut 6 ton på några vägar innebär ju att snart har vi saltvatten i insjöarna med…

 • Toppen. Nu har snöfallet lagt sig och månen tittar fram. För 2 timmar sedan vräkte snön ner, men nu klarnade det upp från nordost. Hoppas tempen går ner till 10 minus snart.

  • Kan du inte skicka ner lite till södra småland,vi har bara 2 dm och nu blir det varmare också så lite mer kyla vill jag beställa med.Jag är djupt avundsjuk på dig,själv får jag traska på i slasket men jag överlever förstås.

 • Konstigt vinden är fortfarande svag 0,6 m/s från nordost, eligt Martin ska det vara sydväst, därför vi inte har lenväder kanske.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: