Av Martin Hedberg

Så där. Det är sommar i alla fall. Ett högtryck med centrum över Storbritannien sträcker sig upp emot oss i nordost. Det stabiliserar vädret och gör att det blir soligt och varmare kommande dagar.

Det är främst i Götaland och Svealand som stabiliseringen kommer. Men även Norrland får ta del av den. Här i norr blir det dock lite mer av ”varannandagsväder”; en dag med sol och en med moln och kanske något regn.

Temperaturbilden är nu även mer normaliserad: Varmare i söder än i norr. Och i därtill finns en ost-västlig skillnad: Det är varmare i öster än i väster.

Må gott, önskar

/Martin

PS. Jag återkommer med något om skillnader och likheter mellan väder och klimat. DS.

29 Comments

 • Människan har redan genom gränslös förökning tecknat dödsattesten för planeten jorden. Inget varar för evigt och egentligen, när solen slocknar om sisådär någon miljard år så spelar det ju ingen roll om de källsorterade soporna står prydligt uppradade mellan miljöbilarna och solcellerna. Radikal befolkningsminskning är enda sättet att i någon mån förhindra katastrofen på ett rimligt sätt och en sådan befolkningsminskning kommer aldrig till stånd, därtill är våra instinkter alltför starka. Så njut av livet, utvecklingen kan vi göra yyterst lite åt.

 • Det verkar som om flera läser kvällstidningarna om rekordvärme varje vecka.
  Jag tycker att det behövs källor och statistik på dessa värmeböljor som svårligen går att minnas.
  Martin, ta fram dina länkar med fakta.

 • @Zredna

  I sodra Sverige var endast forsta halvan av juni varm och torr i sodra Sverige, sarskilt da i den sydvastra delen. Andra halvan av juli bjod pa tidvis rekordblott vader, vilket fortsatte under forsta halvan av juli, och i vastra och sodra Gotaland var torkan nastan aldrig ett mer patagligt bekymmer, utan snarare vattenmattade marker.

 • Per; Kom att tänka på filmen Logan’s run, från 70-talet, terminering vid 30 års ålder kändes fånigt då. http://www.imdb.com/title/tt0074812/
  3 miljarder människor var vi då, nu 7 miljarder. Fortsätter det som nu når vi 16 miljarder till 2100. Filmen utspelar sig 2274… Mmm, vi kanske hamnar där? 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: