Allt mer moln

Helgen börjar med vackert vårväder på många platser. Men efterhand så hopar sig molnen över Sverige. De blir också allt mer kompakta.

Under kvällen och natten mellan lördag och söndag så faller det även ut en del nederbörd: Regn i Götaland och Svealand och snö/regn i Norrland.

Söndagen blir även den lite ostadig. En hel del moln och/men nederbörd främst i mellersta Norrland.

Nåväl, solen uteblir inte, den kommer att skina av och till. Men gillar man den så gäller det att passa på: I början av nästa vecka är det istället moln och regn (från Dalarna och söderut) och snö/regn (norr om Dalarna) som dominerar.

Trevlig helg!

/Martin

3 Thoughts to “Allt mer moln”

 1. Trötter

  Det är mitt fel, satte upp ytterligare två solcellspaneler igår. 🙂

 2. Jakob

  Hej Martin ! Tidigare skrev du att solen befinner sej i ett minimum i sin 11 års cykel. Hur påverkas jorden av det gällande vädret/klimatet?

  1. Trötter

   Du måste ha missförstått Martin.
   Solen befinner sig i solcykel nummer 24 och är i sitt maximum, om än ett svagt sådant. Cykeln är en av de svagare på ca 100 år, http://solarscience.msfc.nasa.gov/images/Zurich_Color_Small.jpg
   Här en förenklad jämförande graf mot de senaste cyklerna http://www.solen.info/solar/images/comparison_recent_cycles.png

   Solen gör däremot nu något ovanligt och oförväntat, den har en högre andra topp som syns här, http://www.solen.info/solar/images/comparison_recent_cycles.png

   Solen driver vårt väder och klimat, men solfläcksaktiviteten påverkar inte mycket av den globala uppvämning som skett. Den är människotillverkad. Vad solen hittar på framöver kan man bara spekulera om.

Kommentera