Se det regnar

Nu står det regn på schemat.

I södra halvan av landet, typ från Härjedalen-Hälsingland och söderut så blir det regn. I Jämtland och Medelpad snö eller snöblandat regn.I norr mest uppehåll.

Samma sak i morgon tisdag, men då är det någon grad kallare och därmed går gränsen för var det kommer snö lite längre söderut, typ i Dalarna.

Vi har på det hela kommit in i en period med lite mer ostadigt väder. Ett omfattande lågtrycksområde på Atlanten skickar in impulser av lågtryck, moln och regn/snö över Skandinavien.

Välkommen april.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Jajamen! nu regnar det och även i morgon. Och på onsdag verkar det bli inslag av snö i mellan Sverige, hörde på tv i går att det skulle kunna bli blötsnö i dalarna, värmland och även i Västmanland. Hoppas det är sista bakslaget nu.

  • Och idag den åttonde april vaknade vi till åska i södra Halland! Trodde att det var blåsten först =)

  • Saknar man solen kan man titta här http://helioviewer.org/

    Man kan ta ut en färsk videosekvens (man får vänta lite medan den skapas) eller titta på hur solen ser ut i ett teleskop med vanligt solfilter. Under ”Images” till vänster, klicka på ”HMI Int” samt under ”Instrument”, välj ”HMI”. Det var kanske inte lika kul? 🙂

  • Det är ju tur att bakslagen kommer så att kvällstidningarnas löpsedlar ständigt kan utropa , nu kommer våren till helgen. Och säga att nu varar den till sommaren ! Det läste jag på en för några veckor sen ! Vem får dom alla ” självklara ” uppgifter av ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *