Vårvindar och bilder

Av Martin Hedberg

Nu kommer våren på bred front. Ett omfattande högtryck ligger över Centraleuropa och här i norr sveper Atlantens mildluft in med västliga vindar. Snötäcket krymper både med hjälp av solens värmande strålar och att nederbörden allt längre norrut kommer i form av regn istället för snö.

Det märks också via alla vackra bilder som ni läsare skickar in. Inslagen av vårtema blir allt mer markant även i norra halvan av landet. Bilderna och de korta kommentarerna är som en bred dagbok över vad vi vi i Sverige upplever och tänker på. Tack för att ni delar med er.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Hejsan!
    Ja, det är lika fantastiskt och intensivt varje år när vinter blir vår, och naturligtvis lika efterlängtat. Här i umeå har vi ganska mycket snö som ska bort så det är skönt att se hur det krymper.

  • Nu har det gått en helg som sades skulle vara solig och vårlik här på Västkusten. Jag kan inte se att våren kommit hit ännu i alla fall. Det är kallt och bara några grader varmt. Det har varit minus också på nätterna. Tjock dimma ligger över oss. Idag när jag åkte till arbetet var det 3 grader.

    Martin: Hmm, Våra prognoser här på Klart sade i början av veckan att det skulle vara lite högre temperaturer och mindre moln än det blev, men det var för de sydöstra landskapen (från Blekinge till Östergötland). Västkusten låg i våra prognoser utsatt för fuktig Atlantluft.

    Jag håller med om att det är lätt att känna sig snuvad på konfekten. I synnerhet när man längtar efter något som man inte får när man väntar sig det.