Sol till helgen?

Av Martin Hedberg

Med västvinden blir det omväxlande väder. Kommande dagar blir det blåsigt och en hel del moln och bara lite sol. Det kommer även att passera ett par nederbördsområden som i de flesta fall faller ut som regn.

Men till helgen flyttar sig högtrycket från Centraleuropa ut till Atlanten. Det gör att vi istället får nordliga vindar över Skandinavien. Det medför att torrare luft strömmar ner över oss och i och med det så ökar solchanserna markant.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

 • Känns som?
  Hur definierar man vad en temperatur känns som?
  När man håller muspekaren över en temperaturangivelse får man upp en liten ruta.
  Känns som xx°C. Denna är alltid lägre än aktuell temp. Antar att det har med köldeffekt från vind och fukt att göra. Men om det nu alltid känns kallare än det är, borde då inte standarden vara att det blåser lite? Altså att vid -4°C känns det som -4°C och om de är vindstilla känns det lite varmare än de vi normalt anser vara -4°C.

 • Martin!

  Jag påstod tidigare i vinter, att det har varit blåsigare i sthlms skärgård än jag någonsin tidigare upplevt. Du sade att du skule kolla detta, men du har inte kommit tillbaka med de uppgifterna. Synd, för jag tycker att det fortsätter! Jag upplever att f.o.m. novenber, till nu, så har det blåst sådär 20% mer(starkare vind, t.ex. 10 m/s i.s.f. 8 m/s), än det har brukat göra under alla mina år med koll på vindarna(seglare). Andra jag talat med har upplevt samma sak. Det finns naturligtvis statistik på detta jag vet dock inte var denna finns, men det vet naturligtvis du!

  Martin: Hej. Ledsen att jag inte återkom på en gång. Menar du att det blåst kraftigare än vad prognoserna har sagt eller att det blåst kraftigare än det gjort tidigare vintrar? (eller möjligen bäggedera?)