Sämst idag, bäst i morgon

Av Martin Hedberg

Det regnar. Nej inte överallt, men på många platser i landet idag. Över östra Götaland och östra Svealand är det rikligt med regn. Det förekommer även åska. Det medför översvämningar och problem för fastighetsägare, trafikanter och andra. Inte så upplyftande så här dagen före Midsommar.

Först regn sedan sol. Eller i alla fall mindre regn.

Regnandet drar dock bort ungefär lika hastigt som det kom. Vid tretiden i eftermiddag är det intensivaste regnet ute över Bottenhavet.

Men just detta område, östra Götaland och östra Svealand, som drabbas av kraftigt regn idag får det bästa vädret i morgon Midsommarafton.

Nej, det är inte så att det blir kanonväder och att årets midsommarväder kommer att gå till historien som det bästa någonsin. Men det blir i alla fall bättre än på många andra platser i landet. Lätt molnighet, dvs en en hel del sol, svaga vindar och temperatur omkring 20 grader. Jag vill dock inte ännu helt avskriva risken för någon lättare regnskur.

Hur blir det ut i övriga landet i då? Jo, en hel del moln, lokala regnskurar och temperaturer mellan 15 och 20 grader. Större delen av landet får svaga vindar, dock inte västra och södra Götaland som får mellan 5 och 10 m/s västlig vind.

Vanligt midsommarväder med andra ord. Typiskt.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

4 CommentsLeave a comment

  • Angående din östrasvealandsfixerade rubrik: Nej, det ser att att bli bäst idag. Idag är det 18-19 grader medan det i morgon endast ser att ut att bli 14-15 grader och mycket snålblåsigt eller hur? 🙂 Glad Midsommar!

    Martin: Håller med fullständigt. Det är därför jag avslutar artikeln som jag gör. Glad midsommar själv, oavsett väder. 🙂

  • Typiskt midsommarväder med andra ord. Intressant ska det bli att se vad som händer nästa vecka. Olika vädersajter säger olika. Någon mindre värmebölja på gång kanske? Hur osäkra är prognoskörningarna?

    Martin: De ger lite olika svar, jag känner mig därmed säker på att man inte kan dra några säkra slutsatser av dem. 😉

  • Har firat midsommar i Ume och här har det öst ner i två dygn (från torsdag till lörd kväll) Mycket trist när man rest från huvudstaden till nordliga breddgrader:(