När kommer sommaren?

vattendroppar i gräset

Nu är det juni och sommaren… nej, känslan är inte ”sommar” när man tittar ut. Jovisst är det grönt på träden och jag har redan klippt gräsmattan fem gånger i år. Men sommar har det inte blivit.

När kommer den?

vattendroppar i gräsetJag spejar ut över horisonten och ser något komma. Men det som står först i kön är inte högre temperaturer, utan ett nytt regnområde. Behövs verkligen det?

Nej, inte här. Branden i Västmanland är ordentligt släckt och det har redan kommit dubbelt så mycket regn som det brukar så här års. Men vem vet, senare i sommar kanske vi önskar regn. Det skulle i så fall vara en lite tröst just nu. Inte så att jag vill att det skall vara torrt i markerna, men det skulle vara lite motiverat med regnet just nu om man visste att vattnet i alla fall senare verkligen gjorde nytta.

Men värme är på väg. Från och med onsdag kväll/torsdag så stabiliseras vädret. Det minskar sannolikheterna för regn och temperaturerna klättrar, grad för grad. Från fredag kväll till lördag kväll ser det riktigt lovande ut. På lördagen kan det nog bli omkring 15 grader i Norrland och uppåt 20 i Svealand och Götaland. 🙂

Och på söndag kommer nästa lågtryck, men det ser inte ut att bli lika omfattande som det som passerar i morgon.

Sommaren är på väg.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg