Inför Midsommar

Hej!
Tillbaka i Norrköping efter en tur till Skåne. Liksom i övriga landet var vädret lite si och så. Moln och regn blandat med solglimtar. Har dock en känsla av att det varit lite hyggligare med sol allra längst i söder och allra längst i norr.

Fick tillfälle att bevista en utställning som invigdes den 13:e i Simrishamn på konstmuseet Gösta Werner och havet. Den behandlar ”Meteorologin i konsten” och visar väderkonst av Gösta Werner, Prins Eugen, Peter Frie samt kända och okända meteorologer som visar sina alster från verksamhet vid sidan om sitt yrke. Utställningen pågår till den 5 juli och jag vill rekommendera ett besök. Museet är öppet tisdag-söndag kl 12.00-17.00.

Under vistelsen fick jag också tillfälle att medverka med min kvartett i en Swing Festival i förra veckoslutet i Stockamöllan (mitt i Skåne). Låt mig här tacka arrangörerna med Gunhild Carling i spetsen och all personal. Ett stort tack också till mina medmusiker, speciellt klarinettisten Erik ”Krölle” Andersen från Papa Bues Viking Jazz Band. Icke att förglömma den härliga publiken.

Sitter just nu och tittar på statistik om junirekorden i kyla och värme. Kommer i nästa blogg.

Glad midsommar!

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

1 CommentLeave a comment