Nu blir det blåsigt

Av Martin Hedberg

Under onsdagen kommer det att blåsa ordentligt i södra Sverige, främst Götaland.

Det sker i samband med att det mäktiga lågtrycket ute på Atlanten släpper iväg ett ”dellågtryck” över Sydsverige.

Själva (del-) lågtrycket tar en bana i linje Göteborg-Vänern-Gävle. I detta område, tjugo mil på vardera sidan om linjen, kommer den mesta av nederbörden.

Vindarna blir som kraftigast söder om lågtryckets centrum, företrädesvis i Götaland och södra Svealand. SMHI har utfärdat varningar i samband med höga vindhastigheter. Maxvindarna (vindbyar kring 20 meter per sekund) berör främst södra Götaland, men det kommer att upplevas som bra blåsigt även på många andra platser. Klicka på länken ”varningar” för att se detaljerna.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

2 CommentsLeave a comment

  • Hur blir vädret i morgon torsdag John Pohlman?

    Martin svarar: John är ledig så jag svarar i hans ställe. Och jag gör det med en fråga: Var undrar du hur vädret blir? Generellt sett blir det västliga vindar i en svag högtrycksrygg. Det ger, i landet som helhet, mest uppehåll och möjligen sol (så längen den nu är uppe), men/och lite blåsigt. Dock inte lika blåsigt som idag.

  • Hur blir vädret i Örebro på fredag?

    Martin svarar: Det blir nog rätt okay. Om man uppskattar att det är uppehåll, rätt klart väder och ett par plusgrader. Det kommer att blåsa väst eller nordvästvindar så det borde vara rätt torr luft som strömmar ner över Örebro.