Högtrycket växer in

Av Martin Hedberg

Nu börjar högtrycket växa in över Sverige. Det är inte ett jättemäktigt högtryck. Det är tillräckligt kraftigt för att stabililisera vädret och tillåta solinstrålningen att höja temperaturen ett par grader.

Men det är inte tillräckligt för att förhindra regn- och åskskurar. Dessutom så naggas det i kanten av lågtryck som med sina moln och regn trycker på i väster.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

  • Jag hoppas på lågtrycken jag. Har ändå ingen semester i sommar, så det är svalare på jobbet om det inte är 25-30° ute.

    Och så slipper man allt AB/Exp-tjat om chock/skräck/ryss-värme 🙂

  • Jag håller med Nicke. Jag har 26 grader inomhus och vädrar dygnet runt. Jag längtar efter svalare väder, idealt för mig är 15 grader. Skamjournalistiken kommer alltid tjata om vädret. Är det regnigt så kommer de skriva om när värmen kommer. Vädret är verkligen något som engagerar alla.

  • Även jag tycker om svalare väder. Själv har jag semester, men jag vill ändå inte ha så varmt. Men det ser ju ut som det snart ska bli lite lägre temperaturer igen. Får hoppas att det inte blir någon sån här låsning i vädret, med hög värme flera veckor.

  • Jag instämmer med föregående. Media är fixerade vid hettan och älskar värmeböljor. Ju mer fastlåsta desto bättre. I synnerhet nu i semestertider så är det extra tjatigt. Varför räcker det inte med 24 grader? Varför får det inte regna? Men det brukar gå över när LRF börjar morra….

  • Martin, hur kan det vara så varmt och soligt så länge varje sommar i Bagdad? Det är ju ungefär 40-50 grader hela sommaren, och sol i ungefär 2 månader i sträck!