Fortsatt milt

Av Martin Hedberg

Det blir för årstiden fortsatt milt väder.

Högtrycket över östra Europa ligger kvar och det blir mestadels svaga vindar från syd. Dessa för med sig mild och tidvis lite fuktig luft upp över Skandinavien.

Natten till torsdag sker ett visst omslag. Det bli i alla fall lite blåsigare och vinden vrider på väst. Detta då lågtryck från Atlanten driver in mot oss. Under torsdagen passerar ett nederbördsområde. Återstår att se var i landet som gränsen mellan snö och regn blir. Det ser i dagsläget ut att kunna bli genom Jämtland.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

9 CommentsLeave a comment

 • Jag brukar jämföra olika tidningar och hemsidor gällande vädret och ser att det är en stor skillnad på prognoser trots att dom är uppdaterade nästan samtidigt, Hur kommer det sig? att det kan skilja sig så? Har ni inte tillgång till samma typ av utrustning?

  /Niklas

 • Vad är det för väder igentligen?
  När kommer kylan? Kommer vi att få en fin vinter eller kommer den att bli en slaskig blöt och äcklig en. sådan där vinter som pajar stövlarna och gör att dina fötter blir kalla som isen i drinken.
  Blää. Jag vill ha snö. Min ¤ hjuls drivna volvo står o ser sorgsen ut. Jag vill ta den en runda i Snön…
  Så tro du att det bli nån vinter? Eller du bara skrivar massa o hoppas att det blir rätt! Hehe.
  Så igenntligen kanske du inte vet du bara gissar och har sådan tur att det blir rätt ibland! 🙂
  Ha det.

  Martin: Jag vill också ha vinter.
  Ju mer man tränar på att göra prognoser, desto mer rätt, och färre fel, gör man 😉

 • Rent teoretiskt , skulle vintrarna längs södra Sveriges kuster någonsin bli lika milda på de brittiska öarna , jag undrar eftersom vi de sista 20 åren fått allt mildrare vintrar och färre frostdagar , eller är det alltför avlägset.

  Jag menar då som en effekt av klimatförändringarna och de massiva utsläppen av fossila bränslen.

 • Hurdan träffsäkerhet är det i prognoserna till helgens slut och början av nästa vecka? Enligt prognosen blir det snöblandat regn den 27 (söndag) och minusgrader måndag 28 nov.

 • Fortsatt milt säger du, men trots detta säger prognosen snöblandat regn den 27 nov och minusgrader den 28 nov. Tror du att det är osäkert om det blir så eller inte?

 • Varför uppdaterades min kommentar i två varianter?

  Jag skrev först en kommentar (överst), men den raderades. Sedan skrev jag en ny kommentar (underst), och när den uppdaterades, blev även den första kommentaren uppdaterad.

 • Hej Martin
  Dom 2 sista vintrarna var verkligen
  mycket långa , kalla och snörika här
  i Hallands inland. Flera av mina bisamhällen
  dukade under .
  Du och andra experter skrev en
  hel del om NAO NorthAntlanticOscillation!
  Det var mycket långvariga mer eller mindre
  låsta väderlägen.
  Hur ser det ut nu med NAO fenomenet ?

  Martin: Jag återkommer i en blogg om NAO.

 • Det här låsta väderläget med högtryck i östeuropa som gett milda sydvindar över Sverige väldigt länge nu. Borde det inte då vara ett lika låst väderläge med kalla nordvindar öster om högtrycket? Har du koll på hur vädret är längre österut Martin?

  Martin: Absolut. Just nu strömmar kall luft ner över nordvästra Ryssland. Men från torsdag (när fronter och nederbörd vandrar in över oss) så får även de lite mildare luft. -Och det hänger samman med att högtrycket, tillfälligt, bryts ner.

 • Det kan säkert bli en kall vinter. Vintern 2009-2010 var bra kall och snörik, då var det minst lika varmt runt stockholm som nu. Kommer själv håg att det inte var någon direkt vinter förren ca lucia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *