Underkylt regn

Av Martin Hedberg

Kombinationen av svaga vindar, låg solinstrålning och annalkande regn under höst/vinter ger ofta underkylt regn. Det gäller även idag och i morgon lördag i samband med att temperaturen nära marken ligger på eller under noll grader samtidigt som nederbördsområden kommer in från väster.

Varningen för underkylt regn (egentligen själva halkan som ofta blir följden) gäller för Värmland, Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

8 CommentsLeave a comment

  • Danska DMI säger att deras prognos för slutet av november och december anger milt väder. Instämmer du med danskarna, Martin?

    Trots detta lägger Norska Meteorologiska Institutet in minusgrader för Nyköping den sista dagen i tiodygnsprognosen, men flera plusgrader dagen innan. Är detta trovärdigt?

  • När man kör bil möter man märkliga väder! För 11 år sedan råkade jag ut för att det kom en regnskur fast det var -12 grader! Snön absorberade det hela så det blev inte så farligt. Värre med minus tio och en plötslig dimma och duggregn som lade en skorpa av is på allting: vägen blev som såpad och det gick inte att se genom vindrutan, torkarna klarade inte av det hela. Dte fick bli en meditation vid vägkanten tills det hela dragit vidare!

  • @Jan W.
    Jag håller med!

    Förstår inte varför folk frågar hur vädret kommer att bli här i bloggen när det finns prognoser för hela Sverige på Klart.se.

  • vem vill ha kallt o snö när det är varm och skönt ute nu.. näää, jag vill ha en grön o varm jul.gärna så varmt så man kan sola i december månad