Mer värme och kraftigt regn

Prognos

Öster om oss finns mycket varm luft. I väster ligger luft med för årstiden normala temperaturer. Mellan dess slingrar sig en frontzon med såväl moln som regn.

Under kommande dagar så kommer vi att få ta del av såväl värme som normala temperaturer. Det kommer även att regna i samband med att fronten slingrar sig lite österut.

PrognosIdag blir det får årstiden fortsatt mycket varmt med temperaturer som ligger ca tio grader över de normala. Solen skiner på många platser, men i Norrland blir det lite mer moln som tidvis skymmer solen. Det blir dock fortsatt varmt. Under eftermiddagen blir molnen mer kompakta och det kommer att falla ut en del regn i ett stråk från Jämtlandsfjällen och nordost mot Norrbotten.

Under natten mot lördagen kommer fronten att leta sig in över Götaland, den fortsätter under lördagen österut och kommer att beröra Götaland, Svealand och södra Norrland med regn. Det blir överlag fortsatt varmt, dock kommer moln och regn att sänka temperaturerna något.

Det kommer att förekomma åska och lokalt kan det bli rikliga mänger med regn.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

8 CommentsLeave a comment

 • Hej Martin!

  Har följt prognoserna för lördag morgon.
  Varje uppdatering from onsdag visar kraftigt regn eller ingen regn alls (Malmö området.) Just nu visas det inget regn alls i Malmö. För någon dag sen visade det 55 mm.

  Säg mig, går det att säga med säkerhet 12 tim innan om det kall regna eller inte?

  Av erfarenhet så om det visas mkt regn 2 dagar innan och dagen innan visar det 0 mm nederbörd så kommer det regna med stor sannolikhet även om det kan vara någon mm.

  Blir det regn på lördag?

 • Har en liknande kommentar. Det ska komma 46 i mina trakter på Öland på onsdag, omkring en tiondedel av årsförbrukningen. Måste väl vara en fasligt grov prognos?

 • Är verkligen 21 grader 10 grader varmare än normalt i Blekinge vid denna årstid???

 • Lite väl avvikande prognoser just nu mellan olika väderinstitut. Framförallt när det gäller nederbörd. Lite lösa planer att åka till Österlen nästa vecka. Enligt klart.se (foreca) ska det komma hela 67 mm regn tisdag och onsdag i Simrishamn. Enligt SMHI:s prognos däremot drygt 1 mm regn. Inte direkt paraplyväder.

  • Bara en liten notering: Ändrad prognos några timmar senare från Klart.se – ingen nederbörd alls i Simrishamn tisdag och onsdag. Så kan de´va´. Ska inte ge alltför mycket utrymme om detta: Nederbördsprognoser lite svårbedömda särskilt sommartid. ( Ja, känns definitivt att sommaren är här i Skåne).

 • Inte för att gnälla , men normal stänga av värmen i fastigheter då det ansågs räcka med yttre påverkan för uppvärmning .
  Har under mitt hela yrkesverksamma liv 30 år gällt av med värme 15 april på med den 15 september .
  Men utan att ha fört för hård statistik upplevt att på senare år så behövs värme lite senare än så i gengäld så har man kunnat vänta lite längre .
  Inbillar jag mig detta bara ?
  Mvh kjelle

 • Jag bor i en badort, Lysekil, mitt i Bohuslän på Västkusten. Vi är beroende av att turisterna uppfattar vädret rätt och, om det finns anledning, även positivt. Här vid kusten brukar vädret bli mycket bättre än det prognostiserade. Molnen blåser bort av sjöbris och andra förhärskande vindar. Kan sådana faktorer komma med i prognoserna så vore det värdefullt för en liten stad som kämpar för sin överlevnad.
  Mvh Lars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *