Vintern kommer på fredag!

Sådär. Då var vintern trots all i antågande. Under torsdagen letar sig ett lågtryck in över Västra Götaland. Det rör sig sedan österut och kommer att beröra såväl Svealand som södra Norrland.

Med lågtrycket kommer regn och efterhand snö. Det senare främst under fredagen då lågtrycket är öster om oss och därmed öppnar upp porten för nordliga vindar att svepa ner över Sverige.

Det blir därmed även kallare.

Det kommer att regna rätt så bra under fredags morgontimmar, men under dagen övergår nederbörden i snöfall i stora delar av Svealand och Götaland. Detta kan säkert skapa ”väderkaos” i tex trafiken.

Betänk då att det är mitten av januari och att vi rimligen redan har förberett oss på vinterförhållanden, låt vara att december och början av januari mest bjöd på höstväder.

Hur som helst så drar kallare luft ner över landet och det blir för årstiden mer normala temperaturer. Mellan 5 och 10 minusgrader i Götaland och Svealand samt 10 till 25 minusgrader i Norrland.

Och sol på många platser. Hej vinter.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

17 CommentsLeave a comment

 • Hej !
  Håller tummarna på lite långvarig kyla nu .Det är många skidanläggningar här i södra Sverige som står redo med snökanonerna så barn å ungdomar kan komma ut i backen hoppas kylan håller i sig över sportloven iaf ! Alla har kanske inte möjligheten att åka till de svenska fjällen eller alperna som jag ska göra om två veckor 🙂

 • Mycket bra vinter med mildväder och ingen snö hoppas det fortsätter

  • Eftersom du har det namn du har kan du väl gå i ide och vakna i mitten av april, själv skall jag sickla av grundvallan från laggen och ladda pannlampan i väntan på konstsnön…

 • Det sket sig till slut för dom som sitter i rullstol!vi hundratusental personer har haft det verkligen bra med rena snöfria trottoarer och vägar där vi får vår motion,försök ni som inte vet hur det är att sitta i en rullstol och försök komma fram i snömodd och halkiga trottoarer med en rullstol!Inte alla har ben att gå med.
  det är att tänka lite längre….

 • Äntligen vinter!
  Jag har fått uppfattningen att årstiderna har blivit lite förskjutna så vintern har vi nu jan-mars och våren apr-juni och sommar juli-sep höst okt-dec.

  såg nått intressant på en BBC kanal på tv där dom pratade om att jorden lutar lite mer nu än vanligt, alltså att nord och sydpolen inte är i rätt läge, och det enligt forskarna beror på jordskalven som varit, det skulle göra att årstiderna är lite förskjutna nu. Vem minns inte fjolåret när det var varmt och torrt i september. Hoppas på en lång vinter som består till början av april nu…

 • Får hoppas att vintern bara är över helgen hoppas på mild atlantluft kommer tillbaka på måndag

  • Markus!: Kanske den stundande kylan kan få dig att minska frekvensen på dina termofila kommentarer? 🙂

 • Finns det någon möjlighet att lågtrycket som kommer in över Brittiska öarna på Söndag puttar bort högtrycket över norden?

 • Kan det bli ”snökanoner” vid Vänern nu med nordostvind. Det finns inte med i prognoserna. Kan vattnet vara för kallt eller vad beror det på.

  • Att Vänerns vatten, liksom något av våra farvatten, skulle vara för kallt kan vi nog utesluta omgående…

  • Precis det undrar jag med: Varför inga snökanoner från Vänern fast det kommer att vara isfritt och vind från rätt håll när det blir kallt?

 • Resten av januari och så långt det går att se på långa prognoserna får vi minusgrader och vinter. Kanske till och med tillräckligt kallt för att frostskada negativa personer.hehe

 • Har precis kollat av långtidsprognosen på accuweather.com
  och det verkar som vi får vinter nu resten av januari och även hela februari i allafall i inre sveland. Toppen äntligen kan vinterfisket dra igång…

 • Det ser illa ut för dig crille!
  verkar bli vinter till minst februari ut.
  Ja vet ju inte var du bor men hos mig stannar vintern.