Vädret som video idag tisdag

Det för årstiden mycket milda vädret peakar idag, men även under onsdagen blir det milt. Igår hade Göteborg +11,6 grader vilket är den högsta februarinoteringen man haft sedan mätningarna startade (1859).  

Det blir fortsatt blåsigt i fjällen där man även får täta snöbyar/regnskurar. Någon snöby drar förbi öster om fjällkedjan, men annars får Norrland växlande molnighet.

I Götaland och Svealand mestadels klart väder och inte lika blåsigt som i Norrland. Även i dag blir det mellan 5 och 10 plusgrader och många kommer säkert att fråga sig om det är våren som redan anlänt.

Jag passar lite på den frågan, än är det bara februari. Även om det blir lite kallare från och med torsdag så blir det inte kallt-kallt.

/Martin

15 tankar på “Vädret som video idag tisdag”

 1. Vad är ursprunget är till följande löpeldsmening i media (inklusive SVT) runt det där rekordet?
  Afrikavärmen ger rekordtemperaturer.
  Har någon importerat ”afrikavärme” i lådor och hämtat på Landvetter?

  Januari 2015 hamnar nog i övrigt i samma liga som de topp fem varmaste Januari från nuvarande århundrade.
  Drog ut bilder för Januari 2014 via NCEP/NCAR och lade sida vid sida med 2015. Det är mer av allt i år.
  http://s8.postimg.org/v27hzk7id/NCEP_NCAR_Jan2014_2015_surface_anom.gif

  Svara
 2. Nog har våren anlänt alltid, åtminstonde till södra Skåne. Eftersom våren tydligen inte ”får” anlända före 16/2 enligt SMHI:s definition så blir det just den dagen som våren kommer till södra Skåne och då blir det en övergång direkt från hösten. Detta enligt definitionen. Rent fysiskt har också våren kommit. Milda, sköna vindar och vårblommor lite varstans. Första vintergäcken såg jag för en dryg vecka sedan, nu ser jag bland annat krokus också. I love it!

  Svara
 3. Hej Martin! Jag har virke i skogen som måste ut innan våren och då behövs minusgrader. Vad tror du om Mars. Ska man ha is i magen och vänta eller köra i lervällingen med markskador som följd. Finns det något som tyder på kall en Mars.

  Svara
 4. Hej Anna ! Vad härligt du måste ha det nere i Skåne när du kan känna av den härliga våren ! Jag blir riktigt avundsjuk på dej . Skåne är ju ett härligt landskap nära till kontinenten och lång sommar och tidig vår . Men det är klart det kommer säkert bakslag vi är ju bara i mitten på Februari men jag hoppas att det blir fortsatt milt även på Småländska höglandet . Till Pele vad är det för fel på dej ? Det är väl ingen normal person som vill ha Sibirenkyla ? Flytta dit i stället så får du se hur jävligt det måste vara .

  Svara
  • Tack Lennart. Visst är det härligt. Och visst kan det komma bakslag men jag tvivlar på det. Både mark och vatten börjar bli uppvärmt här så skulle det mot förmodan komma lite snö så lär den försvinna direkt. Våren är min bästa tid. Att dag för dag se nya vårtecken är underbart. Livet startar på nytt. Det jag uppskattar i min region är inte bara att våren kommer tidigt utan också att den kommer sakta. Längre upp i landet sker ju omslaget både senare och snabbare så framåt maj har skillnaderna inom landet nästan försvunnit.

   Svara
 5. OT någon? 🙂
  Ett par satellitbilder, första visar isutbredning ovanför Svalbard, eller ja, snarare öppet vatten och iskanten.
  http://www.woksat.info/etcxb12/xb12-1237-g-sv.JPG
  Den andra visar Nares sund mellan Ellesmere och Grönland som inte heller är frusen.
  http://www.woksat.info/etcxb12/xb12-1237-h-grn-n.JPG
  Samma sak mot Stilla Havet och Berings sund, isen som kommer ut där ser ut att smälta direkt. En bild via uni-bremen och AMSR-2 som visar utbredning (area) och koncentration.
  http://s3.postimg.org/duxo22oz7/arctic_AMSR2_nic_feb112015.png
  Notera de röda områdena nära nordpolen.
  Sedan en bild från JAXA, återigen area.
  http://s17.postimg.org/q74xot0j3/Sea_Ice_Extent_v2_L_feb112015.png
  Det ser faktiskt uselt ut inför kommande smältsäsong.

  Svara
 6. Är det inte snart dags för en färskare väderprognos Tisdagens är väl inte aktuell längre?
  Finns det någon annan väderblogg som man kan kolla in Nån som vet?

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: