Vädret i helgen

Vädret präglas av en förhärskande västvind. Mild och fuktig luft förs in från Atlanten. Vädret växlar rätt mycket från en dag till en annan.

Tidigt på lördag morgon är det rätt så vackert väder, men ett nederbördsområde drar snart in från väster.

Nederbörden kommer till största delen i form av snö, men från Värmland-Närke-Uppland och säderut kommer det att vara inslag av regn under lördagen.

I kombination med vägbanor och annan mark som fortfarande håller minusgrader så skapar detta underlag för underlag med liten friktion.

Det kan med andra ord bli halt.

I samband med frontpassagen så blir det även ett par rader mildare.

Under söndagen dröjer sig lågtrycket med moln och snö kvar över mellersta och norra Norrland. I södra Sverige blir chanserna att se solen större.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

7 CommentsLeave a comment

 • Hejsan!
  Tror du det blir regn här i östra Södermanland?
  Vi har äntligen fått ett snötäcke på ca 30cm så det skulle vara tråkigt om det töa bort.

  Kan ni inte fixa en snödjupskarta här på sajten också?

 • Blankisen på Mälaren är ett minne blott efter veckans snöfall. Lite synd om man är skridsko-och isjaktsvän. Bara att vänta på rejält töväder. Under tiden får man nöja sig med underbar skidåkning, idag t ex vid Lida i Sth 🙂

 • Varför ljuger ni om längre prognoser än 3 dagar… vet att det är prognoser men det måste väl vara lite träffsäkerhet även om det kommer ett lågtryck.
  Verkar som du bara kan spå om det är högtryck.

 • För ca en vecka sedan blev det väldig fart på små fåglarna och i samma veva började våra hästar att fälla vinterpälsen, undrar vad som är den utlösande faktor? De verkar ju inte bry sig om aktuell temp eller väder. Snarare borde det vara tid som styr.Eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *