Varning klass 1 för vind och snö

Av Martin Hedberg

(uppdaterad onsdag 20/10 kl 04.45)

SMHI har utfärdat vädervarning av klass 1 (den lägsta på en tregradig skala).

Det är dels för kraftiga vindar under natten till onsdagen och onsdagen för Skagerakk, Kattegatt och Öresund, dels för snöfall. Det är lite olika tider som varningen gäller för, men generellt kan man säga att det är/blir blåsigt och snöigt/regnigt.

Blåsigt blir det även på den östra sidan: Bottniska viken, Ålands hav och Norra Östersjön.

Dessutom har vi snö och blötsnö:

Snöfall i Norrland, blötsnö i de östra delarna av Svealand och Götaland. 1-5 cm blötsnö från Blekinge till Västmanland. Det förväntas kunna ställa till med en del problem i trafiken. Kanske främst då temperaturen faller under onsdagen och det kan frysa på.

Från Dalarna till Norrbotten väntas generellt 5-10 cm. Här är det lite kallare från början men snön kan troligen ställa till med en del problem även här.

Klicka på det gula fältet ”Varningar” till vänster på klart.se’s förstasida (eller här) för att kolla detaljerna rörandevarningarna.

Ta det nu lugnt i trafiken. Detta även om du har vinterdäcken monterade. Det kan (kommer att) finnas andra trafikanter som inte har vintersulorna eller rutinerna och de behöver marginaler (och du vill nog även ha marginaler till dem 😉

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg