3 CommentsLeave a comment

 • Det är säkert den globala uppvärmningen som är anledning till att det är så kallt.

  Skämt åsido så bor vi väldigt nära Nordpolen, vilket känns nu när det är kallt. Det är också så att Norden har varit helt nedisad med kilometertjock is ett flertal gånger genom historien. Det kan hända närsomhelst igen och vi kan inte veta när, men med säkerhet kommer det hända igen. Det kan säkert utvecklas snabbt. Man kan också förställa sig att det blir en ny istid här samtidigt det globalt blir varmare på jorden.

  Mitt intryck är också att klimatforskare gör fel som fokuserar så mycket på temperaturen. Istället borde man fokusera mer på att det är hälsosamt med ren luft. Förpestad luft kväver liv både om den förpestade luften är orsakad av naturen eller av människan.

  • Nej, det kan inte hända närsomhelst, skulle det vara påväg att bli en ny istid så skulle människan med all sannolikhet få reda på detta med god marginal. Förpestad luft? Orsakad av naturen??? På vilket sätt skulle naturen kunna förpesta luften? Du menar att träden gör vår luft mindre ren?

 • Suck. Sverige har bland den sämsta debatt jag sett, både när det gäller global uppvärmning, som när det gäller kunskap om vad som verkligen händer mellan öst och väst blocket. För att inte tal om vår egen Dreyfuss affär, Julian Assange.

  Global uppvärmning är här, ’tippningen’ är här, vi är på 400 ppm (parts per million) och passerar 450 ppm inom trettio år.

  Sista gången den gränsen passerades var åt andra hållet, dvs den sjönk under 450 ppm, och det var som tillät Arktis och Antarktis att först bildas.Nu går vi åt andra hållet. Och det är faktiskt vi, inte solens fläckar. Solen förändrar inte den miljöförstöring vi fortsätter att skapa genom utsläpp av fossila bränslen som CO2 och metan (sk ’natural gas’).