Blir det bättre väder någon gång?

Martin Hedberg

Först regn och blåst, och när lågtrycket rör sig österut så sveper nordliga vindar ner över oss! Men till helgen blir det högtryck och någon grad varmare.

Nä, det är inte så att jag inte tycker om den svenska sommaren. Jag gillar den. Men +9° i mitten av juli är lite för kallt kan jag tycka.

Prognoserna på Vädercentralen.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

3 CommentsLeave a comment

  • Normalt brukar värmen kulminera ungefär en månad efter midsommar, därefter pekar alla temperaturkurvor nedåt så om vi inte får in ett stabilt högtryck som ger ett rejält väderomslag snarast så är sommaren med stor sannolikhet körd, tyvärr. Vädret i augusti brukar normalt följa ungefär samma mönster som vädret i juli. Å andra sidan har vädret den här våren och sommaren varit allt annat än normalt så man vet aldrig..

  • Kan lägga till att som normalt brukar frekvensen regnande öka framåt hösten, och då det det senaste halvåret redan är och har varit genomgående konstant mulet med dagligt konsekvent regn, så kan man föreställa sig vad som är att vänta. Välkommen till det välsignade regnlandet.

    Men det är möjligt det blir en torr och regnfri höst. Har tidigare varit med om att ha gått i kortbyxor i Oktober och njutit av värmen, men det var någon gång under 1900-talet, så det var länge sedan. Det vore väldigt skön med en höst utan regn. 🙂

  • Jättekul att vara båtägare i Sverige! Känns som om vädret spelar ett spratt med oss här i Sverige. Det kan inte få vara för skönt inte för bra, vi ska kämpa lite lite till.. Nej det blir nog ingen sommar i år, och jag funderar starkt på att sälja båten och köpa en resa till Thailand i höst och stanna där! // Linda