Våren gör tappra försök

Vi är fler som lagt märke till hur solen inte bara ger allt längre dagsljus utan även värmer. Nu är en av de bästa tider: Allt längre dagar, ordentligt med snö, klart väder och en värmande sol.

Själv var jag uppe på taket idag och skottade fram solpanelerna.

Ett högtryck över Storbritannien med en rygg österut präglar vädret de kommande dagarna och balanserar lågtrycken norr om Nordnorge.

Det blir en del sol i södra Sverige -men också kalla nätter. Södra och mellersta Norrland får ett par plusgrader dagtid. Detaljer och övriga områden hittar ni lättast på prognossidorna.

Passa på och njut av vädret.

Visst skall man njuta av snön, men själv längtar jag efter att få cykla på torr och rensopad asfalt.

/Martin Hedberg

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

3 CommentsLeave a comment

  • Det är riktigt skönt att ta sin kopp kaffe och gå ut i solen på förmiddagen och njuta mot väggen. Mot väggen är det härliga 15-20 plusgrader om dagarna nu när solen är framme här i norra Uppland.
    Nu hoppas vi att våren inte dröjer allt för länge… Åh härliga vår!

  • Hur djup är tjälen runt om i Sverige just nu?

    Martin säger: Tjälen varierar mycket i olika landskap och terränger, men även från en plats till en annan inom ett begränsat område. Tjälen är generellt sett inte så djup som man kanske först tänker sig i samband med en ordentlig vinter. Med så mycket snö har marken isolerats från mycket av kylan. Det är bland annat det som gör att det kan bli gott om fästingar i sommar, trots en kall vinter.
    /Martin

  • Åh vad det är skönt att våren är här i Härnosand. Häromdagen var det ca 10+ och 20 i solen, all snö smälter äntligen. Det är en liten översvämmning här nere på gatan!