Av Martin Hedberg

Det brukar gå fort efter Vasaloppet. Flera år i följd har jag noterat att det töat i Dalarna precis efter att Vasaloppet genomförts. Det är som om det var meningen att man skulle kunna träna så länge det bara gick under vintern för att avsluta hela säsongen med Vasaloppet.

Men nu verkar vintern bita sig fast någon vecka extra. Temperaturen kommer att vara två till fyra grader under medelvärdet (för landet som helhet) nu i mitten av mars.

Sedan kan man ju fråga sig vad som egentligen är vår. Den lite akademiska definitionen är att dygnsmedeltemperaturen skall vara över noll grader minst sju dagar i följd.

Men många skulle nog skriva under på att det är vår om det är +8, sol, svaga vindar och barmark. Även om det inte gått en hel vecka med temperaturer över noll.

Frågan är nu: När är det vår? Och då menar jag inte själva tidpunkten, utan: Vad krävs för att du skall tycka att våren har kommit?

/Martin

28 Comments

  • Regn och varma vindar så smälter det ganska fort. Ska bli väldigt skönt att höra koltrastarna, talgoxarna sjunga igen och veta att det är vår.

  • +8, sol, svaga vindar och barmark brukar vi då och då ha mellan augusti och februari, och inte f*n kallar jag den perioden för vår. Vad är det för fel på den ”akademiska definitionen” Alla som röstar på den räcker upp en hand

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: