Snöväder nu och i helgen

Hej.

Ni har nog inte missat att det denna helg kommer att bli ännu mer snö, främst i söder (dvs Götaland, Svealand och södra Norrland).

Nu under kvällen så drar ett snöområde in med tyngdpunkt över de västra delarna av götaland. Det efterföljs av ett till, mer omfattande, snöområde i morgon lördag bitti.

Det beräknas komma ytterligare 10 till 30 cm snö i Götaland och Svealand under lördagen. Även södra Norrland får en del snö, men det handlar om lite mindre mängder.

Hur upplever ni vädret?

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

10 CommentsLeave a comment

 • Jag bor i Lessebo och här snöar för fullt och har gjort sedan i eftermiddags. Det är inte omöjligt att det kommer 30 cm snö.. kanske ännu mer?

 • Nu får det vara nog med snö !

  Det är nog bra med vackra vykortsbilder över fält och skogar, men när det gäller allt som ska skottas och dåligt plogade vägar så räcker det för länge sen. Är såå trött på att halka omkring på moddiga trottoarer och slira fram på knappt plogade gator, mitt i stan till och med.

  Nu vill vi ha vår !

 • Gnäll, gnäll, gnäll. Nu är det vinter och då får man anpassa sig till det. Ta på dig skidorna och ge dig av i från stan. Tids nog kommer våren och då blir det desto härligare efter denna långa vintern.

 • I Rö söder om Rimbo blev det bara 4-5 cm i går, fast dotter i Täby 2 mil söderut rapporterar mer än en dm. Nu på morgonen glesa flingor, men det blåser friskt. Ställer nog in promenaden i dag – minus 14 och frisk blåst – vad blir det i kyleffekt?

  Martin säger: -14 grader och 8 m/s ger omkring -25 i kyleffekt.

 • vårlikt i malmö på lördag m +2 till 3 grader o solsken. Igårkväll regnade det tom…lider med er som dras med snöoväder

 • Håller med om att vintern inte är något att gnälla över. Den får man anpassa sig till om man vill överleva den. Dessutom är det jättefint med riktig vinter.

 • Tippar på att det kommit ca 25-30 cm nysnö i Skirö (östra Småland) och sammanlagda snödjupet är runt 70 cm. Har inte upplevt så mycket snö här vad jag kan minnas. Och mer är på väg om jag uppfattat prognoserna rätt…

 • Ja vinter,vinter. Men på något sätt har folk i allmänhet börjat prata med grannen, och främlingen på perongen är inte så skrämmande längre. Det tycker jag är fint. Vi behöver varandra, synd att det ska behövas snöoväder för detta. Annars så personligen gillar jag när värden är vit. Tänker lite frammåt med, på våren som skall komma och vad mycke vatten det blir i år. Jag önskar alla en fin dag

 • Jag tycker det helt klart är skönt med en riktig vinter för en gångs skull. Var orolig att klimatet gjort att vi aldrig mer skulle få uppleva en kall och snörik vinterperiod. Visst ställer det till problem med trafik av olika slag, men jag kan inte klaga på snöröjningen då människan inte kan besegra vädrets makter. Den har dock sköts bra i mitt område. Det sägs att om det blir en lång och kall vinter kommer sommaren att bli fin och många solglada dagar, vilket är så positivt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *