Snö, regn och förmodade trafikproblem

Nu är fronten aktiverad och har ersatt det klara och torra vädret vi haft ett par dagar. Nederbörden, snö och regn, ligger i ett band i nordost-sydvästlig linje genom landet.

Fronten rör sig sakta österut. Efterom det varit klart väder under natten på patser som nu får regn/snö så finns en uppenbar risk att det fryser på vägbanor med trafikproblem som följd. Därtill skulle det vara säsongens första ordentliga omslag till vinterförhållanden i det tätt trafikerade Svealand och Götaland…

Ta det försiktigt i trafiken och anpassa hastighet och körstil till rådande förhållanden. Tänk på att de flesta andra troligen inte har satt på vinterdäck ännu.

Och till er alla som inte tänker köra bil: Läng med Norrlandskusten och ner över större delarna av Götaland och Svealand så blir det mulet, regn och temperaturer på några enstaka plusgrader (detaljerna ser ni på väderkartorna). Det kan möjligen vara isbeläggningar i trappor och på trottoarer.

Ta inte för givet att tåg och kollektivtrafik går exakt enligt tidtabellen, det kan vara bra att ha lite extra tidsmarginaler idag.

Till helgen har nederbörden dragit bort och det högtryck som idag växer in över västra halvan av Norrland stabiliserar då även resten av landet, undantaget Östersjölandskapen, främst Gotland, som får varierad mängd snöbyar.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg