Skyhöga temperaturer, men meteorologen håller sig kall

Weatherman Cory McCloskey stays cool despite high temperatures

Ett klipp från en vädersändning på Fox10 av meteorolog från Accuweather. Något blir fel med väderkartan, temperaturerna rakar i höjden, men meteorologen Cory McCloskey håller sig kall. 🙂
Det är med blandad förtjusning som man ”ser fram emot” oväntade problem när man står framför kameran i direktsänd TV. Skall man komma av sig eller finna sig i situationen och hålla sig kall? Cory McCloskey inte bara behöll fattningen utan gjorde något riktigt bra av situationen.

/Martin

PS. 2960 grader Fahrenheit motsvarar 1627 grader Celsius. Järn smälter vid 1538 grader. Det kokar/förångas vid 2862 grader.

För att få konvertera Fahrenheit till Celsius: Dra av 32 och multiplicera med 5/9, eller

T°C  = (T°F − 32) × 5/9

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

30 CommentsLeave a comment

 • Ouch va hett, 1900K. 🙂

  Tänk om världen kunde enas om att använda kelvin? Finns bara fördelar, dessutom är kelvin alltid positivt lagd, har t ex 271,2K ute nu. 😉

 • Bodde i Simrishamn 1977 när den högsta temperaturen någonsin en julafton, +13,7 c uppmätts ! Kom bara o tänka på det !

 • Idag såg jag solen för första gången sedan 7 januari, alltså 23 dagar sedan. Fantastisk känsla efter detta mörker! Vi i Sverige är långt från bortskämda med solen, i alla fall under hösten och vintern.
  Jag har lagt märke till att det ofta under vintertid är mulet och regn när det är milt, knappt ingen sol alls och när det är kallt och snö så visar sig solen mycket mer.

 • 🙂 men Fox news ar ju kanda for att ’rigga’ saker. detta kan vara ett litet test att forlojliga ? eller kanske inte?

 • Uppskattar när jag slipper skotta snö och har bara skottat en gång denna säsong, hade inte behövt egentligen. Men nu när vi strax får en liten vinterpåhälsning ska det faktiskt bli skönt att slippa vätan (ett litet tag iaf).

  Kalifornien får fortfarande inget vatten.
  http://www.slate.com/blogs/future_tense/2015/01/29/california_s_drought_is_now_even_more_horrible.html

  Samtidigt har Obama skickat ut denna order.
  http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/01/30/executive-order-establishing-federal-flood-risk-management-standard-and-

  Hos SVT hittar man följande nyhet som är ett bra exempel på hur intetsägande det brukar se ut.
  http://www.svt.se/nyheter/varlden/amerikaner-vill-bekampa-klimateffekt
  Samtidigt säger man att ”Tanken med konstruktiva nyheter är att ge en bild av världen som den faktiskt ser ut. Och allt i världen är inte elände, säger Anne Lagercrantz.”

  Jaha?

 • Följande skulle kunna vara en nyhet hos SVT.
  http://coralreefwatch.noaa.gov/satellite/bleachingoutlook_cfs/current_images_v1/cur_img_ss_outlook_cfs_rank12_45ns.gif

  Vi behöver inte längre den kraftigaste El Nino som någonsin uppmätts (97-98) för att få ett rekordår och en prognos som varnar för ett rekord i korallblekning.
  Det räcker med att det är för varmt.

  De första 26 dagarna i Januari ligger (lite förvånande) över/före Januari 2014 och kan faktiskt hamna topp fem bland de varmaste Januari.

  Tillväxten av is i Arktis fortsätter att vara låg,
  http://www.ijis.iarc.uaf.edu/seaice/extent/Sea_Ice_Extent_v2_L.png
  Det är bara en tidsfråga innan vi ser ett nytt bottenrekord i Arktis.

    • Ja, så trevligt. Det finns säkert utrymme för det också. Jag har sagt det förut och jag tycker du kommenterar besökare alldeles för lite vad det gäller vanligt väder. Det är allmänt känt vad du står klimatpolitiskt och om det säger jag inget. Men din blogg drar till sig både meningsmotståndare och sympatisörer, och visst, jag behöver inte läsa detta eller störa mig. Men nu är det så att jag tycker du är en bra meteorolog och klart.se har ett mycket bra upplägg. Så därför läser jag din blogg och saknar dina kommentarer vad det gäller vanligt väder och vind, du går alltid igång på det klimatpolitiska och det känns som om du inte lägger krutet på det som jag kallar vanligt väder. Och med detta följer besökare som ”Trötter”, ”EJ” med fler. 9 av 27 kommentarer är Trötter. Jo det är fritt att yttra sig. Men hur vore det med en daglig väderkommentar och sedan kan du lägga resten på ditt nya diskussionsforum, tror detta skulle höja intresset för en väderblogg och göra det lite roligare. Jag tycker det är betydlig intressantare att läsa Simons kommentar ovan, det andra kan jag söka mig till, om och när jag känner för det.

     • Tack för att du utvecklar dig lite Bosse. Vill korrigera ett par saker eftersom du förenklar i överkant.
      Det som drog mig till Klart var INTE Martin Hedberg, det var John Pohlman. Det som utvecklade mitt klimatintresse var värmepumpar (termodynamik) och senare väder eftersom jag störde mig på automatprognoserna (som ledde till att jag köpte en väderstation som jag haft länge nu). Förutom Pohlman, så är det tack vare Martins utomordentliga artiklar (samt Anders Persson) runt just prognoserna som gjort att jag fastnat lite här.

      Sedan när det gäller yttrandefriheten så är även det en bidragande sak till att jag är kvar, nämligen att Martin normalt INTE refuserar kommentarer. Inte heller från EJ, det du har gemensamt med EJ är att du själv vill begränsa vad andra skriver med din oneliner, har du tänkt på det?

      Men jag håller med om att ”vanligt väder” -artiklar inte intresserar mig lika mycket längre, eftersom man med åren blivit bättre på att förstå hur prognoserna kommer till och bilda sig en egen uppfattning, just här. Det är därför det är landets bästa väderblogg och kanske tom en av de bästa generellt tack vare just yttrandefriheten.

      Och klimat är statistik på väder.
      En liten hemlis, jag upplevde själv Martin som lite kaxig i början runt AGW, men insåg ganska snart att det berodde mer på den magra och i många fall felaktiga information vi vanliga människor får via media om just AGW.
      Det finns en hel planet med bevis för det du väljer att kalla klimatpolitik. Det gäller bara att öppna ögonen.

     • Tack Lasse H.
      Ingen behöver bry sig om mina åsikter och det är även själva poängen med länkandet.
      Om Martin blir trötter på mig så respekterar jag det utan knot. 😉

     • Hittills finner jag inläggen och referenserna givande. Någon gång lite off topic, men det är oftast relevant ur perspektivet att jag borde har skrivit något nytt tidigare (som nu). 🙂

     • Vill inte på något vis forcera dig till att skriva artiklar Martin. Jag sitter ju bara och läser, men med tanke på hur överväldigande mycket information det finns därute idag så tycker jag vi är fullständigt undernärda i Sverige.

 • Hej Martin , jag hittade precis något intressant , vi har lite känsliga växter i trädgården så när det blir prognoser ned mot -15 ( inte ofta men det händer och även något kallare ibland ) så blir jag mer intresserad av flera väderprognoser.

  Precis nu mån kl 15.00 tittar jag på de kommande nätterna för Göteborg ( bor här ) och ser att Klart.se visar kalla nätter med ned mot -14 medan smhi och yr har kommande samma nätter ned mot -7 plus/minus någon grad.

  Varför skiljer sig prognoserna så mycket ?

  Hälsningar Daniel

 • WMO’s release för 2014.
  https://www.wmo.int/media/?q=content/warming-trend-continues-2014

  Det viktigaste enligt mitt tycke är följande.
  It is notable that the high 2014 temperatures occurred in the absence of a fully developed El Niño. El Niño occurs when warmer than average sea-surface temperatures in the eastern tropical Pacific combine, in a self-reinforcing loop, with atmospheric pressure systems. This has an overall warming impact on the climate. High temperatures in 1998 – the hottest year before the 21st century – occurred during a strong El-Niño year.”

  Det vi har nu är mer likt en modoki El Nino, men nu visar även POAMA på en fortsatt utveckling senare under året.
  http://www.bom.gov.au/climate/poama2.4/poama.shtml

  2014 blir inte etta speciellt länge.

 • Väldigt längesen du kommenterade väderläget i Sverige nu Martin..
  Poängterat det tidigare, men det känns lite tråkigt.

  • Han gör det för att det har kommit mycket snö senaste tiden & och att det just nu är kallare är normalt, men så fort det blir milt kommenterar han för att visa den ” globala uppvärmningens” effekter

   Så har han gjort sedan jag började följa Martin 2010

 • Just nu -2 och regn i Stockholm enligt klart.se:s prognos. Hur går det ihop egentligen? Jag trodde att vatten fryser under nollan?

  • Prognosen skulle kunna vara missvisande, tex genom att nederbörden anger vad som förekommer under den gångna timmen, medan temperaturen anger värdet på heltimmen, dvs under en viss tidpunkt, inte ett intervall. Men det kan faktiskt också förekomma underkylt regn.

 • Tittade på vädret i dag på morgonen (Rapport) här på Småländska höglandet har det snöat mer eller mindre varje dag nu sen i Fredags 30/1 inte så mycket men ändå . Snödjupet 30 cm . Det metrologen sa i morse var att snöbyarna skulle avta fram emot eftermiddan . Det snöade knappt något i morse men nu på eftermiddan vräker snön ner, man kan undra hur f-n det går ihop . Det är som vanligt noll koll och sen när började Småländska höglandet tillhöra ostkusten ? Det är inte mycket som stämmer med
  väderprognoserna nu för tiden . Nu kommer väl som vanligt Martin med en förklaring att det kan vara svårt att avgöra vad gränsen mellan ostkusten o Höglandet är exakt visst men det är tyvärr ofta så här att det stämmer skit så dåligt med vad ni säger o lovar . Ni kanske har olika datorer och sen kastar ni tärning om vad ni tror det ska snöa eller inte . Hoppas skiten försvinner snart och att det blir milt igen . Men för guds skull gå inte ut och lova det för då blir det väl svinkallt .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *