Varmare, men fortfarande växlande

Vädret blir så sakteliga varmare. Men det blir bara något mindre ostadigt. Det kommer fortfarande att passera en del moln och något regnområde, men det kommer inte att vara kompakt med moln och regn.

Det är väl det senare som jag oftast möter när jag pratar väder med kollegor och bekanta: ”Kan du inte fixa lite bättre väder?” frågar de retoriskt. Med ”bättre väder” menar de oftast ”inte ihållande regn”. Nu kan jag ju inte göra mycket åt själva vädret, men kan ändå glädja de som så önskar att vädret blir lite mindre av kompakta kompakta moln och betydligt mer sol.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

10 CommentsLeave a comment

 • Får hoppas det blir varmare snart igen, i dag har stora delar av gräsmattan varit täckt av nysnö. Det har fallit blötsnö precis hela förmiddagen, i skrivande stund är det iaf +1,4 så den har stigit från +0,7 som den hållit sig på hela förmiddagen. Vissa delar av gräsmattan ser ut som bad bassänger. Otroligt mycket vatten. Under knappt 2 dygn tills nu har det fallit 42 mm nederbörd. I morgon är det tänkt att ta bort vinterhjulen. Vill ha värme nu för så sent som i lördags så hade ännu inte grusvägarna torkat upp här, fortfarande tjäle som letar sig upp. Nu kanske regnet har smält med sig isen. Tror du det är slut snöat här uppe i Bergslagen för den här säsongen Martin??

 • Eftersom jag till helgen planerar att lämna vinteridet i Sth och åka till N Bohuslän för vår- sommar-höstvistelse, så ser jag till min glädje att hela nästa vecka blir så gott som regnfri o med chans till sol då o då samt även till hyfsade temperaturer. Kan man lita på denna prognos eller är lågtrycken oförutsägbara så långt i förväg.

 • Hoppas på sol o varmt nu.Nu kan sommarn komma hoppas på en riktig lång sommar sommar som vara tills nästa sommar utan höst

 • Man tycker att vintern och våren nu hållit i sig lite för länge. Är det inte dags för sommar snart? 25-30 grader i skuggan och sol är vad vi vill ha från och med nu fram till i slutet av november.

 • @Niklas

  Nog för att försommarvärme är trevligt, men vi är bara i början av april, och bor dessutom i Sverige. 25-30 grader får vi nog skåda långt efter, och dessutom har det inte varit riktig vinter att tala om sedan den 31 januari.

  • Daniel: Vad menar du med att vi inte haft ” riktig” vinter? Allt under +15 är EXTREM kyla så därför har vintern varit lång och kall här i Sverige.

   • 😀

    Egentligen har du rätt, en naken människa utan skydd klarar sig dåligt under tio plusgrader. Vi kanske borde ändra definitionen av vinter till +10°C? 🙂

 • Det var över 20 ca 10 mil söderut för ett par dagar sedan i nordligaste Tyskland. Jag kan även tänka mig 35 grader Niklas! Enormt sköna kvällar då.

 • Med riktig vinter menas nog ett par dm nysnö på backen och några minus mitt på dan.Över 10 räknar nog dom flesta som vår och runt 22 grader är nog att förvänta sig i sommar på grund av den milda vinter vi haft,kanske några dagar med högsommar,över 25 grader med andra ord.