Kalluften rusar söderut

Kalluften rasar nu ner över Sverige.

Temperaturen har sjunkit markant i Norrland och norra Svealand jämfört med i går söndags. Under dagen uppstår det lokala regnskurar på många platser, främst i Norrbotten och Västerbotten, men även i Jämtland och Västernorrland.

Än är det varmt i Götaland och södra Svealand, men under måndagen så rör sig kallfronten vidare söderut över landet. Skillnaden i temperatur mellan söndag och tisdag kommer att bli 5-10 grader.

Från och med torsdag ökar sannolikheten för regn markant.

Det här lite kyligare väderläget ser ut att hålla i sig ett par dagar in i juni.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

11 CommentsLeave a comment

 • Btw, vad är upp med NAO-indexet? Faller ju som en sten! Blir trenden långvarig?

  Martin: Inte värre än sydeuropeiska länders ekonomi…;) Skämt åtsido, det går naturligtvis att räkna ut NAO-indexet när som helst, men egentligen är den bara tänkt att användas för vintersäsongen.

 • Skönt med frisk luft igen. Värme ett par dagar räcker gott. Nu ser vi fram emot lite behagligare temperaturer.

 • Håller med dig Peter. Det går ju inte att göra nåt vettigt i sån värme, och ligga still går inte heller.

  Tog en 23-milatur i fredags på den gamla velocipeden. Det är tur att syrran är lärare för jag hade både 1a och 2a klassens brännskador. Fy bubblan vilken stekande sol!

 • fick ju en totalchock idag när man klev utanför dörren, igår kväll gick man runt med linne och kortbyxor, idag fick man slita fram jackan igen. Inte kul alls 🙁 ge oss värmen tillbaka.

 • Det var den sommaren som flög förbi, nu är det bara
  att vänta på snöskiten igen, Jaaa vad säger man
  Svenska vädret är inte mycket att hurra för längre.

 • Var vädret mycket bättre förr? Åren 1975, 1981, 1982 och 1994 snöade det i juni. Varför måste sommaren vara förbi, bara för att det nu är kallt? Det har hänt även förr.

 • Inte är sommaren över, den har inte ens börjat fylla lungorna än. 😉
  Kanske dags för en riktigt knallsommar, á la -94?

 • Daniel, vad har det med saken att göra att det råkade komma någon snöflinga någon enstaka dag under nämnda år? Allt var bättre förr.

 • Inte var det bara någon enstaka snöflinga inte. År 1981 föll 1-3 dm i Västergötland, Dalsland, Värmland och Dalarna, och 1982 föll 1 dm i Halland och Småland. Jag håller med om att mycket var bättre förr, men då talar vi om sociala förhållanden i samhället, som på 1960-70-talen var otroligt bra i Sverige, bäst i världen, men tänk, i andra länder kan man bara säga ”Allt var värre förr”, för under samma tid rådde tidvis svåra förhållanden söderöver, medan Sverige gottade sig i lyx och välfärd. Vad exakt var annars bättre med vädret förr i tiden?

 • hur kan ni utlova sol i midsommar när ni inte har rätt en dag frammåt.klart det blir piss när folk är lediga.idag lördag molnigt o regnigt som vanligt.håll ut ,snart kommer värmen.men ni skriver inte vilket årtal