Regn, vindar och kyla på väg

Av Martin Hedberg

Tidigt under onsdagsmorgonen drar ett regnområde in över Västkusten. Det avancerar relativt snabbt vidare österut över Götaland och Svealand. I höjd med Dalarna övergår nederbörden i blötsnö. Från Östersund och norrut blir det snöfall.

Inte nog med att det kommer regn och blötsnö, det blir blåsigt också. Vindarna accelererar från onsdag eftermiddag. Som kraftigast kommer det att vara över västra Götaland under natten mellan onsdag och torsdag. Tidvis kommer vinden att nå stormstyrka i byarna över Västkusten.

Det går inte att utesluta störningar i trafiken, strömavbrott, stormskador på skog och byggnader mm.

Natten till fredag sker ett markant omslag till kallare väder. Temperaturen kommer att sjunka med 5 till 10 grader. Det innebär att det relativt snabbt blir minusgrader i Svealand och norra Götaland. Det kommer troligen att ställa till med en del störningar i samhällsfunktioner även det.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

  • 20-25 sekundmeter enligt prognos, ingen risk för ny Gudrun iaf? Eller är detta säkra siffror?

  • Hur blir vädret i Nyköping imorgon på morgonen och förmiddagen, om vi skall vara analytiska?
    Det råder lite delade uppfattningar mellan SMHI och YR.NO om huruvida det redan på morgonen blir regn eller snöblandat regn. SMHI anger 4-6 plusgrader hela dagen, samt enbart regn på morgonen, emedan YR.NO anger regn eller snöblask på morgonen samt endast 1 plusgrad, och sedan stigande temperatur till 4-5 plusgrader. Hur tror du att det blir Martin?

  • ”Sov du lilla videung, än så är det vinter”. Hm!, jag tror att det redan är meterologisk sommar i Skåne! SMHI har nog fått pengar från oljebolag för att ljuga om att det skulle vara vintern nere hos er. Trolololo!

  • Finns det risk för inställda flyg på Landvetter och i så fall under vilken tid på dygnet är det störst risk? Vad tror du?

    tack för förhand!

    Martin: Från onsdag kl 22 fram till torsdag lunch kommer det att vara ordentligt blåsigt.