Regn och rusk

Martin säger: Under natten till fredagen så utvecklas ett lågtryck över södra Sverige. Det fördjupas under helgen och kommer under helgen att täcka hela Skandinavien, inklusive norra Tyskland och Polen.

Det blir mycket regn och en hel del vindar i helgen. Givetvis kommer det att vara några solglimtar, men det dominerande intrycket kommer för de flesta att vara blåsigt och kompakta moln. Sommaren kan börja!

Vi får många frågor, främst från journalister, om vädret i Stockholm och Ockelbo den 19-20 juni. Arrangörerna av det kungliga bröllopet hoppas på sol, men måste förbereda sig för att parera regn. Den gången blir det i form av skurar, dvs antingen inget eller väldigt mycket på kort tid. Och sol.

/Martin Hedberg

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

7 CommentsLeave a comment

 • Har uppmätt 41 mm på 2 dagar här i Falkenberg, 19 juni spelar ingen roll hur vädret blir här hemma.Fotbolls-VM hägrar!

 • Hej.
  Tänk att blir Sååå besviken på er väderprg? Vad har ni för väder instrument att gå efter? Allt det Ni säger, ingenting stämmer?

  Tråkigt…………..
  MVH Anki 🙂

  Martin säger: Hej, tråkigt att du upplever det så. Men hur vet du redan nu att prognosen inte kommer att stämma? Eller är det en fråga och du hoppas att vi har fel? Det gör jag också ibland.

  Hur som helst. Det kommer inte att regna hela fredag + helg. Inte heller på alla platser. Men över Skandinavien som helhet så blir det betydligt mer blåst och regn än det varit de senaste veckorna. Detaljerna för varje specifik plats och tidpunkt finner ni bland alla väderkartor här på sajten.

  Själv hoppas jag verkligen att barnen skall få en fin skolavslutning. Men om det ändå kommer regn så vet jag många fotbollsintresserade som tycker det är lika bra ändå.

 • Tittade på eran prognos i början på veckan. Då visade den att torsdag eller fredag skulle det bli 25 grader varmt. Men det stämde inte alls. Bara regn o regn.
  Har fått här på Hallandskusten igår 46mm regn torsdag.
  Är prognoserna så svåra att göra???

  Martin säger: Ja.
  Jag förstår att man blir besviken om man väntar sig 25 grader och istället får 46 mm 😉

 • Seglade 24-timmars segling i Sthlm skärgård i helgen. Er sida med kustväder och vindbeskrivning var perfekt. Det hela kunde tas emot i min telefon SonyEricsson Xperia X1 – vädret i telefon och vädret i verkligheten stämde överens. Toppen!

  Martin säger: Hmm, låter som smygreklam. Det fungerar faktiskt i andra telefoner också 🙂

 • Hej
  Hur många sidor på tärningen ni slår står det sol resp. regn på när ni gör prognoserna???
  MVH Göran

  Martin säger: Det är olika för olika platser och olika årstider. På vintern använder vi tex tärningar med sol, snö och underkylt regn på istället för sol, regn och åska.

  Det märkliga är att naturen kan känna av hur våra tärningar landar. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *