Regn i söder, sol i norr

Av Martin Hedberg

Ett omfattande regnområde har under natten kommit in över västra Götaland. Det kommer under torsdagen att röra/sprida sig vidare österut och norrut. Det gör att större delen av såväl Götaland som Svealand kommer att få molnigt och regn under dagen. (Även om östra Svealand får regn först under eftermiddagen och Gotland först i kväll).

Såväl södra som norra Norrland får däremot klart väder eller växlande molnighet. Jo, även här finns ett undantag: Hälsingland och Gästrikland får en del lokala regnskurar.

I samband med regnområdet i söder så bildas och fördjupas ett lågtryck. Det kommer under fredagen att dra in över Finland och tar med sig merparten av den nederbörd som ännu inte fallit (med andra ord fortsätter det att regna i Finland). Kvar i Sverige blir det dock lite ostadigt väder som på fredag berör södra Norrland och Svealand.

Temperaturerna orkar inte riktigt jobba sig upp till de nivåer de varit på tidigare. Det blir i allmänhet omkring 20 grader.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

5 CommentsLeave a comment

 • Ärdom fulla på smhi det stod en klass ett varning över gotland med åska men det komm bara lite regn.Hoppas att vi kan få lite åska o blixtar vi med .Klass ett varning för några droppar regn är ju lite överdrivet

  Martin: Åskan gick till största delen öster om Gotland.

 • Tre molniga dagar i rad i Stockholm. Det var länge sedan sist.

  Har precis upptäckt yr.no, som många här hänvisar till. Den har sina sidor, men är det bara jag som tycker den är lite yr?

 • Söndag morron,här i Skåne: Små åska till och från i natt 8mm regn..Men var är det utlovade. Har lovat hela sommaren. Detta är första åskan här.
  Regnmängd här i Perstorp, Juli 64 mm. Juni 59 mm. Maj 36 mm. Feb. 36 mm.

 • Tommy Edling:

  Fick ni så mycket som 64 mm i juli? I Helsingborgstrakten föll i sådana fall avsevärt mindre nederbörd än i Perstorp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *