Onsdag

Idag onsdag kommer en svag högtrycksrygg att skapa en stor lucka i molntäcket som driver förbi Skandinavien i de västliga vindarna. Det blir klart väder på många platser under en stor del av dagen, dock inte alla platser eller hela tiden.

Temperaturen sjunker något under kvällen och det blir nollgradigt även i Svealand och de inre delarna av Götaland. Det kommer att skapa halka när de våta vägbanorna fryser.

En del snöbyar driver in över Jämtlands- och Lapplandsfjällen. Men annars är det morgondagen, torsdag som bjuder på nederbörd. Då i Götaland och i Svealand och i form av regn och blötsnö/snö. Fortfarande kommer det att vara snöbyar i västra Norrland.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

15 CommentsLeave a comment

 • annorlunda skitväder! i måndas morse var de -13 i kristinehamn vräkte de ner snö här i på kvällen, för sen igår kväll svänga kraftigt å helt plötsligt bli plus 5 grader 😮 skitjobbigt att klä sig rätt ju 😉 typiskt svensk vinter, antingen gör varmt eller snorkallt nää nu kan denna skitförsvinna å så kan det bli vår väldigt snart tycker jag 😉

 • Jag har kollat vädret i Europa för den 20 januari – och det förefaller ju då hålla sig på plusgradssidan = bra för att transportera hälsomineralvatten från Rogaska Slatina till Malmö – som jag har beställt.

 • Regn och blötsnö/snö? Känns lite avlägset idag här vid Öresundskusten med en temperatur på + 7,5 C just nu och sol. Mer som en Marsdag med våren i antågande.

  Inget emot att det fortsätter på samma sätt som idag om det nu inte blir riktig vinter med snö och skidföre. Den normala skånska vintern med blåst, snöblandat regn och dimma är ju bara något man tappert tar sig igenom om man nu är uppvuxen i Jämtland.

 • Men nu ser det ju bra ut framöver igen, minus även runt Borås. Får hoppas att det stämmer bättre denna gången då….
  Sedan har jag sett detta förut: Fritsla nästa vecka, minus 6 till minus åtta och en regnsymbol? Även dagen därpå, har du missat att byta mot snösymbol eller kan det regna vid minus 6 grader, Martin?

 • Enligt danska DMI är det extremt osäkert om, högtrycket över Ryssland förskjuts längre västerut och stannar väster om Norge och bildar en enorm barriär mot mildluften, eller om lågtrycken från Nordatlanten tar över.

  Om du själv fick gissa, vad tror du att vi har att vänta i slutet av januari och början av februari?

 • Hur länge ska det höga vattenståndet fortsätta? Brukar det vara så här? I fjol la sig isen vid högt vattenstånd och när vattennivån sjönk drog den med sig många bryggor.

 • Jag måste bara få fråga en sak.
  Enligt klart.se appen (som jag utgår ifrån att du uppdaterar) så säger den att det ska komma 65mm nederbörd i form sv snö nästa vecka! Det motsvarar väl över 50-60 CM snö i verkligheten? Kan det finnas en chans en att så mycket snö anländer på en vecka i Svealand? (södra Dalarna). Hur ser det ut framöver? (Jag förstår ju att det inte är en exakt vetenskap att sätta långtids prognoser men en hint skulle vara kul just nu. Tack på förhand.

 • Nu känns som väldigt mycket är gissningar……kastar ni tärning? Föstår att det är svårt, men nu måste det vara rekord i osäkra prognoser, känns som om naturen överträffar era förmågor allt mer och mer för varje år.

 • Tja, Det står att nästa vecka torsdag och lördag, kommer det komma jätte mycket snö, vilket glädjer mig fast jag vet att ni kommer ändra prognosen såå många gånger fram tills dess? har jag rätt 😛

 • Nu blir det säkert riktig vinter i Nyköping. Några minusgrader eller nära noll grader hela tiden, utom vid rejäla snöfall då det blir runt eller lite över noll grader. Riktiga plusgrader på omkring +5 grader lär vi inte se ett skymt av förrän i tidigast mitten av mars, kanske betydligt senare. Jag tror inte att februari blir mild som meteorologerna tror, nordostvindar kommer att ge snö, snö, snö, snö och snö och normala temperaturer, alltså 0-7 minusgrader.

 • Jag antar att jag har rätt. Danska DMI säger att den kraftiga kalluften österifrån trängs bort av mildluft västerifrån från v.3, men detta gäller nog inte Sverige!

 • Ser du detta som en början på en lång och härlig skidsäsong för oss i inre Södermanland, med snö och minusgrader?

  Är tacksam för svar, vill helst åka mina nya skidor i djup snö så snart som möjligt. Trevlig helg!

 • Lång och härlig skidsäsong? Är det inte rätt kört för det nu? Vi kan ju hoppas på en kort men härlig skidsäsongen iaf. Februari kan ju bli bra, sedan är det ju snart vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *