Och nu blir det regn…

Av Martin Hedberg

Nej, det kommer inte att regna i hela landet samtidigt. Men ett lågtryck, som just ligger över Holland, rör sig mot Skandinavien. Kring det lågtrycket sveper såväl vindar som moln och regn.

Idag torsdag blir det därför blåsigt och regnigt i stora delar av Götaland. Det kan även förekomma åska. Efterhand kommer även Svealand att beröras.
Norrland får vackert väder. Det har blivit lite kyligare än det var i slutet av förra veckan, men det blir i alla fall en hel del sol och inte så blåsigt.

På fredag har regnområdet nått upp till Svealand och kommer under eftermiddagen även att beröra södra Norrland. Norra Norrland får fortsatt vackert väder.
På sina håll i Götaland så spricker molnen upp, men det kommer fortfarande att vara ostadigt, blåsigt och förekomma regn av och till under fredagen.

Lördag: Regnet har nu nått Norra Norrland, men har samtidigt mattas av ordentligt. Övriga landet mest svaga vindar. En hel del moln, störst chans till sol i Götaland och Svealand.

Söndag: Tidigt en stabilisering av vädret, men i sydväst lurar nya regnområden som drar in över Västkusten…

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

9 CommentsLeave a comment

 • Ser att du visar skapligt fint väder på Öland.
  Men om man tittar på Utökad prognos så är molnigheten
  mellan 50-100% medans symbolerna visar sol???????
  Hur tolkar man det????

 • Jaha, då var väl somrarna 1992, 1994, 1997, 2002 och 2006 de sista somrarna i sitt slag under vår livstid i södra Sverige. ”Femstjärniga somrar”

 • Är morgonens prognos över Öland bara en uppmuntrande
  läsning enl SMHI så blir det inte lika bra som ni
  visar-Man blir helt snurrig av alla prognoser

 • Norra Öland verkar ni inte ha någon större koll på. Vi är i mycket stort behov av regn och ni har förutspått regn vid flera tillfällen, men det blir inte något. Lite mulet och några regnstänk bara. I dag var det utlovat stora regnmängder, 25 mm för Löttorpsområdet, och det skulle börja under förmiddagen. Det blåser och det kommer enstaka droppar, men var är regnet.

 • Hej,tack för bra sida med är det inte lika bra att ni plockar bort nederbördsprognoserna, alt gör om sättet att visa dom? Det enda man kan säga om dom är att dom garanterat blir fel. Att längre fram i tiden ange nederbördsmängd i decimaltal blir ju nästan löjligt. Det tror jag faktiskt du är beredd om att hålla med om. Är inte ett alternativ att indikera mängden i intervall istället? Träffsäkerhet och trovärdighet lär öka markant. mvh J

  Martin: Håller med om att det borde vara ett intervall eller, i alla fall inte decimaler, när man tittar ett par dygn framåt.

 • skulle vart intressant med en regnmätare idag, i Blekinge har det formligen pissat hela dagen, man undrar om det är sommar, om det är monsunregnet som drabbat oss eller vad det är frågan om. Riktigt trött på dåligt väder, när det är sommar behöver vi sol och värme.

 • Skönt med regn. Besökt medelhavet i veckan. För varmt för mig. Skönt med frisk luft igen.

 • SÖKES!!!
  MOLNBORTDRAGARE MED GLATT HUMÖR SÖKES!
  TILLTRÄDE OMG….BRA LÖN FÖR MÖDAN= SOL!!
  MVH LENA

 • Hej vi bor i västra götaland i Vara trakten o vi undrar kommer sommaren med fina dagar igen eller kommer vi få regnig semeter i år mvh Stefan Ahlén