Mycket snö i Skåne

Det har fallit stora mängder snö i Skåne under natten och morgontimmarna.

Många små- och medelstora vägar är svåra eller omöjliga att komma fram på.

Räddningstjänsten har satt in en bandvagn och Vägverket sätter in extra resurser för att röja vägar.

Snöfallet kommer att mattas av under dagen.

Allmänheten uppmanas att ej ge sig ut i trafiken, dels för att minska risken för olyckor, dels för att underlätta snöröjningen.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

11 CommentsLeave a comment

 • ja mycket snö kan jag hålla med om,bor i Åstorp/Skåne och här har nog kommit 20mm snö på knappt 2-3timmar

 • Kommer inte ihåg när vi hade så här mycket snö i Lund senast! Hade stora problem att öppna ytterdörren i morse! Måste ha kommit 3 dm i natt! Ser folk åka skidor ute på gatan, ovanlig syn. Några plogbilar har jag inte sett till. Är väldigt väderintresserad så det här är spännande att följa. Och prognoserna visade väl inte att det skulle snöa så här mycket igår/inatt? Hälsningar från Anna

 • Mycket snö?
  här i Kristianstadstrakten har det kommit 3-4 cm under senaste dygnet. Vägarna är framkomliga utan problem, MEN… hade de plogat + saltat istället för att bara hälla salt på eländet hade vägarna varit fria imorgon istället för moddiga och hala.

 • Alldeles riktigt John och nu när det ändå har kommit så hoppas nog de flesta av oss Österlenare att det skall få ligga kvar över kommande helger.

 • Jag tycker det är högst anmärkningsvärt att Göteborg inte har något snötäcke. Hur är det möjligt att nederbördsområdena har kunnit undvika Göteborg och tunnats ut så som de har gjort. Tror knappt att det är sant. Tycker det är på sin plats att JP gör en specialprognos för oss göteborgare för att utforska möjligheterna för att vi också får ett snötäcke.

 • visst är det härligt med snö! Det snöar i norrland åxå och det får gärna komma en meter till eller två 🙂

 • Åkte bil in till Lund från Bjärred igår. Betydligt mer snö i Lund. Häpnade faktiskt över bristande snöröjning. Fick åka hem igen – omöjligt parkera och fastnade nästan i snön. Tänkte osökt på gamla hemstaden Östersund, där snöröjningen sker per automatik. Inga problem att ta sig fram vid liknande snöfall. Men hoppas ändå att snön ligger kvar ett tag i Skåne fastän man ideligen får höra kommentaren ”Vasaloppet” när man ger sig ut på längdskidor härnere.

 • Hej John.
  Jag bor i Nyhamnsläge/Skåne. Vi har fått en hel del snö men dock inte så mycket. Nu undrar jag hur snö prognosen ser ut för oss imorgon och framåt? Vill gärna ha lite snö till.
  MVH Anki.

 • Jag är snöröjare och hoppas verkligen att det blir snöfritt i göteborgs – kungälvstrakten över alla helgerna t.o.m. trettonhelgen. Hoppas på sydvästvindar och regn. Kallt kan det hellre vara på sommaren.

 • Åkte bil in till Lund från Malmö fredag den 6 februari. Det finns betydligt mer snö i Lund och det är omöjligt att parkera p.g.a höga snöhögar där på bilparkingsplatserna. Många gående ramlade på gatorna. Jag ville inte fastna i snön och stannade på en lastbilsplats 3 minuter och fick en parkeringsanmärkning. Varför kan inte kommunen ta bort snö i tid så att folk kan handla i fred? Vad tror ni?
  Mvh,
  The Lundian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *