Mer snö i söder

Nu har så nästa område med snöfall dragit in över Götaland. Det mest intensiva snöandet berör Halland, Skåne, Blekinge och Småland under natten mot onsdag.

Till onsdagen har tyngdpunkten rört sig norrut och berör även Svealand, men det har också försvagats något.

Det som bidrar till att det är besvärande väder är att det, förutom kraftigt snöfall, blåser och att temperaturen bara ligger på någon enstaka minusgrad. Det gör dels att snön bildar drivor, dels att den riskerar att komma som blötsnö (främst nära kusterna).

/Martin Hedberg

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

13 CommentsLeave a comment

 • More snow? When is it going to stop? I have done enough snow shovelling to last me a lifetime!

 • Jag kan säga att det e snökaos här i Skåne.

  Vi har fått cirka 35cm men snö på några timmar.

 • Rosie, I totally agree with you!
  Jag håller med Rosie till 100%.
  Det är inte roligt längre.
  Att pulsa i 1½ dm snö med finskorna hem från busshållplatsen ikväll var inte alls trevligt, ovanpå det faktum att jag hade åkt ifrån min bag med vinterstövlarna i…på folkets park i Bjärnum där vi hade personalfesten.
  Bussen kröp hem till Hästveda.
  På radion rapporterades om ca 50 olyckor i Skåne i kväll. Glad att jag slapp köra.
  Och det snöar vidare…

 • Wow ..snö…ja vi har snöstorm här i västmanland så jag kan inte gå till skolan…usch vad hemskt med knähög snö! moder-natur sluta med det här !

 • DET ÄR VINTER!
  ETT ÅTERKOMMANDE ”FENOMEN” VARJE ÅR.
  SLUTA GNÄLL! ACCEPTERA!!!

 • Hu, detta är inte roligt längre. Tacka vetja några plusgrader hela januari och lite småsnöande i slutet av februari och början av mars.

  Nåja våren kommer väl i alla fall i april som vanligt 😉

 • Jaa hej.
  Här i Södermanland har det kommit 30 cm snö idag (onsdag). Ok nu är det snö upp till midjan när man går i örörd snö. Ja ca 80-90 cm, det är snart en meter. Jippi säger 10 åringen i Nyköping.

 • Kom att tänka på en kommentar från Norrland ang gnället om snön här i söder. Har bott utanför lycksele (Gäddträsk) i 10 år.
  3 decimeter snö är inga problem att köra bil i (pudersnö!) men om det är som här i söder då oftast med en luftfuktighet på 95-97% och hårda vindar som skapar vallar. Det blir som att köra i lös betong. Man glömmer lätt 1983 då det kom ca 1 decimeter snö och det blev kaos, men minnet är som bekant kort:
  Ha En Bra Dag i Hela Landet!
  Bosse

 • Vi kan inte mer än att acceptera vädret eller göra någonting åt det. Det vill säga att flytta till varmare breddgrader. Det spelar ingen roll hur mycket vi klagar på vädret, då ingenting kommer att förändras ändå, förutom vårt eget humör (vi blir sura och klagiga)
  Faktum är att tiden går ganska fort och vips så är det vår med kvittrande morgonlärkor. Passa på att använda filten, stearinljusen och den varma chokladen lite extra, för till våren har de inte alls samma värde 🙂 God jul på er;)

 • Men tänk efter! Vad gör det för nytta att klaga?
  Vädret rår vi verkligen inte på.Om man tar sig ut i naturen mitt på dagen kan man hör fåglarna kvittra på ett speciellt sätt. Våren kommer fort när det väl vänder. Håll ut och njut av ljuset och jag lovar att den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves- fåglarna vet!

 • Jag kan berätta hur februarivädret var som jag uppfattade det:

  De första dagarna i februari åkte vi ned till Skåne, men dagen med snöstorm (2-3 feb) var vi i Stockholm. Stod på Centralen och frös till en vinande sydvind och tätt snöfall. Sedan åkte vi ned till Skåne. Där var det soligt och någon plusgrad, och invid byggnader och på slättsluttningar dök gräset upp. I mitten av februari var det många dagar med grådis, dimma och 0-gradigt. Snöovädret den 19-20 upplevde vi med besked. Ungefär samma tid 2009 var det lika kraftigt snöfall i Haninge, men nu föll över 30 cm och en hård ostvind sopade igen vägar. Några dagar efter var kylan extrem; en dag när jag väntade på bussen var det -30 grader i Handen. Därefter avslutades februari med någon plusgrad, slask och lite regn, som i Stockholm den 27, då det var slaskigt, molnigt och 0-gradigt.