Lågtryck på rad

Av Martin Hedberg

Kan regn kompensera sol? Hur som helst; nu radar de upp sig, lågtrycken. Med en västlig luftström kommer de in över Skandinavien. Ett lågtryck om dagen och så en liten paus (på onsdag).

Vindarna kommer att friska i under tisdagen i södra Sverige. Det kommer nog att märkas mest markant i västra och södra Götaland.

Och sommarvärmen? Tja, det är ju fortfarande vår och vi får hållas med de temperaturer som hör våren till. Det kan vara rätt trevligt så här års. På onsdag och torsdag blir det mellan 15 och 20 grader på en del håll i Götaland, Svealand och södra Norrland.

/Martin

      

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

6 CommentsLeave a comment

 • Hej Martin

  Hur säkert kan ni säga ngt om hur länge de här lågtrycken kommer fortsätta komma in? Alltså hur stor sannolikhet är det för att er tvåveckorsprognos stämmer?
  Jag ska segla hem en segelbåt genom göta kanal upp till västerås om två veckor, hoppas att er prognos inte stämmer 😉

  Mvh Mattias

  Martin: När det gäller väder så är två veckor en lång tid. Det finns sannolikheter för att du får din önskning uppfylld.

 • Hej Martin!
  Då jag har egen brunn hoppas jag din prognos stämmer, vatten är viktigare än att ta hem segelbåten.

 • En hälsning till Mattias.När man går genom Göta kanal vill man inte ha föööör bra väder, att slussa i 25 graders värme innebär att det blir otroligt varmt i botten på slussen då kommer du bli svettig vid vinschen det lovar dig!Å andra sidan mycket regn är helt värdelöst då blir allt i båten lerigt och skitigt aldrig har uttrycket lagom är bäst stämt så bra!Men du kanske är en rutinerad kanalfarare som redan känner till detta.

 • Hej,
  En kanske liten udda fråga men vart är det finaste värdet i Sverige över lag?
  MVH

 • Hej Martin.
  Du skriver att det fortfarande är vår.Vilket jag håller med dig om.
  Vid årets första sommarvärme för några veckor sedan, hörde jag på radion en kollega till dig,
  som sa att det meterologiskt var sommar nu och då var det sommar, även om temperaturen sjönk, dvs man gick inte tillbaks till våren.
  Lite nyfiken på vad anser du om det?

  mvh Ronny

  Nedanstående är vad du skrev.
  sommarvärmen? Tja, det är ju fortfarande vår och vi får hållas med de temperaturer som hör våren till.

 • Tack och lov så kan vi inte påverka vädret…
  Det blir vad är bara.

  Martin: Jorå, nog påverkar vi vädret. Men vi kan inte styra/kontrollera vädret. Som att sitta på passagerarplatsen och rycka i ratten.