Lågtryck och omväxlande väder

Det är ett lågtryck med centrum mellan Island och Sverige som styr vädret just nu. Lågtrycket medför att det blir rätt så omväxlande väder: Från vindstilla till blåsigt och från sol till regn/snö.

Men först kan vi konstatera att det kommit in lite varmare luft över Skandinavien och det står sig över helgen. I övrigt bjuds vi alltså på ömsom sol, ömsom nederbörd. Om nätterna blir det gärna frost i Norrland och Svealand, men om dagarna så stiger temperaturen med tio-tolv grader.

Ett nederbördsområde passerar under kvällen/natten mellan lördag och söndag. Det ger regn i Götaland och Svealand, snöblandat regn i södra Norrland och snö i norra Norrland.

När den fronten har passerat så blir det, dvs under söndagen, blåsigt i Götaland och Svealand.

Helgen bjuder alltså på en hel del variation gällande vädret.

Till veckan som kommer så blir det lite svalare igen. Det sker i samband med att helgens lågtryck dragit in över Ryssland och ett högtryck etableras över Storbritannien. Det ger nordliga vindar som drar ner lite kallare luft över Skandinavien.

Men till påskhelgen så blir det varmare igen.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

6 CommentsLeave a comment

  • Bra att det blir varmare framöver även om lite kyligare vindar nu drar ner över landet. Ska iallafall bli sol imorgon tisdag. Björkarna har ju redan börjat slå ut så smått, men blir nog ordentlig fart på lövsprickningen härnere i Skåne under veckan.

  • Härligt med värme läste på aftonbladet att Martin hedberg på klart.se sa att der skulle bli upp åt 20 grader varmt under påsken så glad påsk

    • Det kan till och med bli över 20 grader på västsidan säger smhi så det blir att passa på för det stannar bara över påsken sen blir det ostadigt igen men ganska varmt.

  • Eh?! Min kommentar raderades??? Jag bara frågade varför ni inte svarar på några mail på klart.se? Men det var tydligen en känsla fråga av någon anledning!