Kallfront och senare oväder

Av Martin Hedberg

Nu under tisdagen så kommer en kallfront att passera landet, från väster till öster. Det rensar bort den sista sommarvärmen från de östra delarna av Götaland och Svealand under kvällen.

Jo, nog skulle det kunna bli ett par varma dagar till innan vintern kommer, men först skall vi hantera lite mer höstlikt väder. Notera att hösten inte bara betyder något lägre temperaturen utan även solsken i hög och klar luft.

Under onsdagen så blir det just så: Hög och klar luft. Och fram för allt inte lika blåsigt som det kommer att bli på fredag. Några regnskurar kan det väl bli i västra Götaland under onsdagen, och vi kommer även att ha ett lite mer omfattande regnområde som rör sig norrut över Jämtlands- och Lapplandsfjällen.

Torsdag: Rätt så vackert väder. Säkert frost på många platser om morgontimmarna. Troligen även dimma.

Och så på fredag morgon så laddar ett intensivt lågtryck upp. Det kommer att bli blåsigt och regnigt med början i västra Sverige. De högsta vindhastigheterna och mest intensiva nederbörden kommer troligen att förekomma i västra Götaland och västra Svealand.

Nu är hösten här!

/Martin

PS. Som några av er har noterat så har jag inte skrivit på ett par dagar. Det beror på att jag haft riktig semester. Men nu är jag åter. DS.

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

7 CommentsLeave a comment

 • Vad jag längtar efter det är ordentligt med minus grader nu mens löven ännu är i träden så man kan få fina höstbilder. Frost på backen och på träden det blir kanon det.

 • Hur ofta uppdaterar ni/du väderkartan? Jag har observerat att det ibland är stora ”hack”. Från att ha varit helt molnfritt på ett område kan det, när man kollar hur det blir nästa timme, var helt översållat av moln. Dessutom har jag märkt att prognoskartan inte alltid stämmer med kartan som visar molnigheten/nederbörden.

  Martin: Hej Rickard. Det är lite olika uppdateringar på de olika kartorna. Det beror bland annat på själva datahanteringen, allt kan inte publiceras samtidigt.

  Du kan se detaljerna längst ner på varje sida eller överst på Kundtjänstsidan: http://www.klart.se/kundservice.html

 • Tompa, det känns verkligen som rätt forum för denna typ av kommentar, fast jag har just pratat med invånarna på planeten x och de säger att det är vi som är inne i deras solsystem.

 • Martin, visst har vi märkt att det varit samma inlägg om norrsken i en vecka nu, trodde det var något fel på sajten. Tråkigt också med en massa TT-inlägg, hoppas du är laddad nu efter semestern så det blir lite fart igen på kommentarsfälten.

  Martin: 🙂

 • Angående Tompas bekymmer om “Planet X” han den förbli oupptäckt enbart om den ligger på samma bana som jorden och exakt bakom solen. Jag kan dock lugna alla med att den platsen inte kan hysa något föremål alls, allra minst en planet. Se min kommentar 11 januari i år till ”Solvid”.

  http://blogg.klart.se/?s=solvid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *