Lågtryck, men ingen Emil

Lågtrycket finns ännu kvar, men inte Emil.

Lågtrycket fortsätter att fyllas ut och är på väg in över Finland. Det är just det att det fylls ut som gör att vindarna avtagit. Låt vara att det blåser kuling på Bottenhavet, men lågtrycket genererar inte längre stormvindar.

Men det slutar inte vara väder för det. Mer regn/blötsnö är på väg in över Götaland under natten mot torsdag.

Temperaturen sjunker också något. Minusgraderna kryper söderut och täcker på fredag i stort sett hela landet.

/Martin

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

8 CommentsLeave a comment

 • Mina barn undrar om det blir snö till helgen, för de vill jätte gärna åka pulka. Vi bor i Jönköping.

 • Hej Martin! Var ett tag sen jag skrev här. Reflekterade lite på vad du skrev för en tid sedan om kantareller ute i skärgården, din mor som fann dem om jag minns rätt. Jag började redan i slutet av september undra över kommande vinter. Det var en fågel som sjöng om det, låter som en klysha man brukar använda men denna gången var det faktiskt en talgoxe som satt i buskarna utanför hos mig och sjöng för full hals. I september!? En månad senare var jag utanför Bergen, Norge, på en anläggning (inom olje/gas). Vet inte vad det var för fågelart, men den satt på en gren och höll på länge och väl med att ge full hals – vanligen brukar fåglar hålla på en stund och sen flyttar de på sig eller blir upptagen med nåt annat. Men denne lille herren höll på längre än vanligt. Jag vet att en del småfåglar brukar ta chansen att dra upp en extra kull om utsikterna verkar bra, men så sent på året? Sen hemma igen första dagarna i november, då var det en rabatt med kanske 40-50 blommor. Alla löven hade inte fallit än och en hel del mindre buskar hade fortfarande gröna blad. Det fanns på annat håll växter som hade enstaka blommor. Jag tror inte att naturen blivit ’lurad’ eller nåt, kanske snarare att det är någon mekanism som är mycket känsligare på att förutse. Med all teknologi som står oss till buds så kanske vi har långt kvar…? Jag är inte någon ’anti-teknik’ person – sitter just nu i mitt hobbyrum med min elektronik osv som kostar lika mycket som en ny Volvo… Man har kanske lite för mycket ’prylgalenskap’… !?

 • hej vi sitter o disk, namn på era stormar .var får ni namnen ifrån e de från almenackan när de börjar ?????????

 • Hej.
  Är i Gdansk för tillfället odör att färjan blev inställd imorse.
  Tror du vi kan åka hem imorgon utan att bli drabbade av vädret?

  Mvh. Jesper

  Martin: odör? jag antar att det skall stå ”för”. 🙂
  Det kommer att blåsa 15 m/s västligt, dvs i sidan på färjan under en del av resan. Men vinden avtar under kvällen. Jag vet inte vad de har för gränser.
  Om det inte blir på torsdag så kanske det är lättare på fredag, då blir det samma vindhastighet, men nordligt: det är lite lättare att hantera.

 • japp,håller med Jerker D!Som jag tidigara har bloggat här så menar jag att Djur o Natur ligger långt före oss vad det gäller att ställa långtidsprognoser!

 • Jerker, hur lyckas man ha elektronik för 400 000 i sitt hobbyrum, vad har man för hobby då? Lite OT men jag blev ordenligt nyfiken.