Hösten är här

Det är i och för sig alltid svårt att annonsera hösten för hela landet. Sverige sträcker sig så långt från söder till norr att vi ofta har två och ibland tre årstider samtidigt.

Hösten gjorde sin entre i norra halvan av landet för några veckor sedan med vackra färger på höstlöven och frost om morgontimmarna. Nu har svalare luft svept ner även över södra Sverige. Därtill har det fallit snö i Norrlandsfjällen.

Det återstår att se hur länge snön ligger kvar, det kanske bara blir den som fallit i den allra högsta terrängen. Men klart torde vara att vi i  hela landet kan ställa in sommarmöblerna och förbereda oss på frostnätter -även i Götaland och Svealand. Tex Sydsvenska höglandet kommer att få flera nätter med temperaturer på fem kanske tio minusgrader i svackor och vindskyddad terräng kommande dygn.

Mer om hösten om ett par dagar. Jag välkomnar Er läsare att inkomma med observationer!

About author View all posts Author website

Martin Hedberg

3 CommentsLeave a comment

 • Nu kan jag säga att hösten har kommit på allvar hit till Småländska höglandet men vi har klarat oss från frost än så länge
  Hälsn Ingvar

  • Hej Ingvar.
   Visst är det ändå trevligt med årstidernas växlingar. Jag vet inte hur ni hade det i natt, men fick ni inte frost i natt så kommer det inom kort.

 • Jo inatt var det -2
  Jag tycker mycket om hösten och för resten alla årstiderna
  Vi i Sverige har ju dessa förändringar och det är bra tycker jag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *